· · Коментари: 0
чишћење

БРИСАЊЕ ОГЛЕДАЛА без остатака мрља? Уз праве потезе је могуће

Огледала су присутна у свим домовима, обично имамо више од једног и потребна им је посебна пажња.

1624114412_bathroom-881122_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

У супротном њихов не тако чист изглед може да наруши изглед просторија колико год биле сређене.

Огледало је истовремено и функционално током неге и облачења, али и украсно за додавање дубине и одбијање светлости око собе. Међутим, прљаво огледало може много да одмогне.

Прочитајте још: Прочистите ВОДУ ИЗ ЧЕСМЕ природним путем са састојцима које имате КОД КУЋЕ

Колико често треба очистити огледала?

Огледала у купатилу захтевају свакодневну пажњу како би остала чиста, од воде, пасте за зубе и разних козметичких производа.Док декоративна огледала у кући можете брисати једном недељно.

Користите крпу од микровлакана без длачица.

Смеса за чишћење огледала?

  • дестиловано бело сирће
  • средство за чишћење стакла
  •  алкохол

У боци са распршивачем помешајте једнаке делове хладне воде и белог дестилованог сирћета. Прво почните од остатака попут пасте за зубе и козметичних производа. Додајте на парче вате мало алкохола и нежно обришите мрље.

Прочитајте још: Правимо природно средство за чишћење: Лимун и лимета за дезинфекцију и леп мирис просторија (РЕЦЕПТ)

Обратите пажњу да огледало бришете од врха ка дну. Без обзира на то да ли користите комерцијално средство за чишћење стакла или мешавину сирћета и воде, чишћење почните увек на врху огледала. Распршите средство близу врха огледала јер ћете на овај начин ухватити све капљице док се спуштате низ огледало.

На крају брисања проверите да ли постоје пруге од потеза крпом. Уколико нисте користили превише раствора за чишћење, огледало би требало да буде суво до завршетка чишћења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.