Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грешке које сви правимо приликом ПРАЊА веша, а ОШТЕЋУЈУ одећу

Да ли користите превише детерџента? Преоптерећење машине за прање веша? Претерујете са избељивачем? Чак и ако сте прали веш дуги низ година, ове једноставне грешке у прању је изненађујуће лако направити.

1631108425_washing-machine-380833_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако желите да избегнете пешкире са мирисом плесни, уклоните настале мрље и одржавате беле кошуље чистим, заобиђите ове уобичајене грешке. 

Прочитајте јошДомови који увек миришу НЕВЕРОВАТНО имају једну ТАЈНУ! (РЕЦЕПТ)

1. Прејако трљате веш

Ово може погоршати мрљу и вероватно истрошити тканину. Уместо тога, будите нежни и методични. Третирајте мрљу што је пре могуће; што мање времена протекне, више ћете успеха имати. И увек користите белу тканину тако да се боје не могу пренети. 

2. Не затварате рајсфешлус до краја

Метални зуби могу покидати деликатну и ткану одећу. Само повуците рајсфешлусе пре него што их баците у машину. Да бисте обезбедили још један слој заштите за посебно деликатне комаде, размислите о њиховом прању унутар мрежасте вреће за веш.

Фото: Пиксабеј

3. Стављате превише детерџента

Вишак пене може задржати прљавштину са одеће и ухватити се на местима која се неће увек добро испрати, што доводи до накупљања бактерија. Решење: Користите само половину количине детерџента коју иначе стављате, а затим постепено повећавајте ту количину ако вам одећа не излази тако чиста колико бисте желели. Изузетак: Ако имате тврду воду, можда ће вам заиста требати више детерџента него што користите.

4. Закопчане кошуље

Ово изгледа као добра идеја, али може изазвати притисак на дугмад и рупице и довести до непрестаног кидања дугмића. Одвојите време за откопчавање пре него што баците одећу у машину за веш

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas