Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да вам МЕСО УВЕК БУДЕ СОЧНО И МЕКАНО? Кувар открио непогрешив трик, 1 састојак направиће чудо

Кувари откривају састојак уз који је месо мекано и сочно, а сви га имамо у кући. Трик је веома једноставан

1682678814_shutterstock_2289842857-meso.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Корисна својства соде бикарбоне надалеко су чувена у кулинарству, али ако до сада нисте знали, она одлично помаже и у омекшавању меса. Сода бикарбона одличан је савезник када је било које месо у питању.

Млевено месо и обично месо

"На 450 грама млевеног меса додајте једну четвртину кашичице соде бикарбоне и оставите тако месо 15 минута пре припреме", саветује куварица и ауторка гастро тема Сара Тане.

"Млевена јунетина током печења испушта пуно течности, па је тешко постићи лепу карамелизацију и запеченост меса. Неки кувари решавају ту потешкоћу печењем мљевеног меса у мањим количинама, али трик са содом бикарбоном рјешава тај проблем", каже Сара, преноси Радио Сарајево.

У основи, ради о томе да виши пХ соде бикарбоне спречава везивање протеина и самим тиме губитак течности.

"Осим с јунетином, трик би требало да функционише и са ћуретином, пилетином, јагњетином или чак кобасицама", каже Сара.

Све што је потребно да урадите јесте да натрљате површину меса содом која ће подићи пХ вредност и спречити да се протиени стврдну током термичке обраде.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas