Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАШТО ЈЕ У РЕСТОРАНИМА МЕСО УВЕК НЕВЕРОВАТНО МЕКАНО? Постоји један трик који може преокренути ситуацију - ТАЈНА ЈЕ У ЈЕДНОМ САСТОЈКУ

Користите овај састојак и месо неће бити тврдо

1700912043_shutterstock_126776042.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У кулинарству се често суочавамо са изазовом припреме меса. Понекад, чак и уз најпажљивије планирање и маринирање, резултат може бити мало мањи него што смо очекивали.

Суво, тврдо месо може покварити задовољство јела. Међутим, постоји један трик који може преокренути ситуацију и дати месу невероватну мекоћу – киви.

Ако желите да ваша свињетина или говедина буду невероватно мекани, киви је тајни састојак који ће вам помоћи. Само неколико кришки овог воћа, прекривених преко меса и кратко одстојање пре печења, могу да трансформишу структуру меса у нешто невероватно мекано.

Као нека врста природне маринаде, киви игра кључну улогу. Разлог за то лежи у присуству протеолитичких ензима у кивију, који имају моћ да разграђују везивно ткиво у месу. Ово омогућава да месо постане мекше, скоро да се топи у устима. Ако више волите да маринирате месо, све што треба да урадите је да пратите свој уобичајени процес маринирања, али додајте нарезани киви сат или два пре самог процеса припреме меса.

Међутим, важно је водити рачуна да месо не буде предуго изложено кивију, јер превелика мекоћа може довести до распадања меса током припреме. Поред кивија, сличан ефекат на мекоћу меса може имати и ананас, тропско воће које такође садржи сличне ензиме који помажу у мекшању меса.

Дакле, ако киви није доступан, ананас може бити одлична замена за постизање истог резултата. Овај једноставан трик је користан додатак класичном начину припреме меса и може направити значајну разлику у текстури, пружајући вам незаборавно искуство уживања у сочном, невероватно меком комаду меса.

 

БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas