Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Пет ствари које НИКАДА не бисте смели да стављате на лице

Све жене воле да експериментишу са производима које стављају на лице, а маске и лосиони који се израђују у кућној радиности хит су још од давних дана.

1611576671_Depositphotos_32749269_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

И док бројни "кућни производи" могу да замене куповне препарате за негу, стручњаци саветују жене да припазе шта стављају на лице и да на кожу не стављају баш све што им падне под руку и што пронађу купатилу или остави.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Шта је ПЛОПИНГ ТЕХНИКА? Одушевиће оне са коврџавом косом (ВИДЕО)

Ових 5 ствари никад не би требало да користите за негу лица:

АЛКОХОЛ

Алкохолом се често дезинфикују ране, али немојте га ни по коју цену стављати на бубуљице или ранице на лицу. Исушићете кожу у трену!

ШЕЋЕР

Већ је познато како прекомерна конзумација шећера доводи до слабљења еластичности коже, па самим тиме и опуштене коже и бора. Стручњаци кажу да се ту не ради само о уносу шећера већ да и шећер који стављамо на кожу може да учини исто. 

Прочитајте још: Против бубуљица, подочњака и бора: Како да БАНАНЕ користите при нези коже?

Поука: маске са смеђим шећером користите само у борби против целулита, никако на лицу. 
Фото: Депозит

ЛОСИОН ЗА ТЕЛО 

Веровали или не, многе жене лосион за тело користе као крему за лице. То је потпуно погрешан поступак јер је кожа лица деликатнија од коже тела, па су јој потребни нешто блажи и финији производи. Такође, лосиони за тело често садрже парфем и шљокице што може наштетити лицу.

СОДА БИКАРБОНА

Сода бикарбона често се спомиње у рецептима за кућну израду пилинга за лице, али размислите мало - ако може да избели зубе, да ли може заиста да буде безопасно за вашу кожу?

Прочитајте још: Омиљени зимски материјали: Која је разлика између кашмира и вуне?

ЛАК ЗА КОСУ

Наравно, не би свесно нанеле лак за косу на лице, али да ли га користите често, велике су шансе да то радите несвесно. Лак за косу пун је хемикалија које зачепљују поре и због којих се појављују бубуљице!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas