· · Komentari: 0
lice

Protiv bubuljica, podočnjaka i bora: Kako da BANANE koristite pri nezi kože?

Zbog svojih blagotvornih dejstava koristi se i u industriji lepote.

1611143616_Depositphotos_173304880_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Znali smo da su banane dobre za zdravlje i liniju. Međutim, ova slatka tropska voćka može učiniti čuda i za vašu lepotu. Da li ste znali da vam kora banane može pomoći u uklonjanju bubuljica, podočnjaka, pa čak i bora? Ni mi, sve dok nismo otkrili ova tri čudotvorna bjuti trika koje morate isprobati.

Pročitajte još: Istok ili Zapad: Koji ste vi tip? Ovako se šminkaju žene u različitim delovima sveta (VIDEO)

Protiv mitisera i bubuljica

Ukoliko ne možete da se rešite mitisera, pokušajte da svakodnevno pet minuta masirate lice i/ili telo unutrašnjom stranom kore banane. Budete li se toga redovnoo pridržavali, već nakon mesec dana trebali biste videti rezultate.

Foto: Deposit

Za natečene oči i tamne kolutove

Ako bezuspešno tragate za delotvornim sredstvom protiv podočnjaka, tamnih krugova i natečenih očiju, pokušajte ovo. Kašičicom izgrebite unutrašnji deo kore i pomešajte nakupljena vlakna s gelom Aloe vere. Dobijenu pastu nanesite na područje oko očiju i opustite se 15 minuta. Zatim isperite lice hladnom vodom i gledajte kako podočnjaci i tamni kolutovi nestaju.

Pročitajte još: Oni su POPULARNI, ali NIKAKO ih ne smete isprobati

Antiejdž maska

Od kore banane možete napraviti i negujuću masku protiv bora. Žumance jednog jajeta smiksajte s vlaknima s unutrašnje strane kore banane koja ste skupili kašičicom. Dobijenu masku nanesite na čisto lice i ostavite da stoji 10 minuta. A možete i jednostavno trljati unutrašnju stranu kore banane o lice pre odlaska u krevet, pa se ujutro umiti mlakom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.