Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА САВРШЕНО ПОХОВАНО МЕСО: Имаће хрскаву корицу, а тако је једноставно

Поховано месо је класик домаће кухиње који ретко ко не воли. Ипак, упркос једноставним састојцима, разлика између просечног и незаборавног оброка крије се у ситницама.

1758886631_shutterstock_2547634195.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоји трик који многи користе, али га ретко ко заиста подели — јер је толико једноставан да га већина занемари.

Месо мора да „продише“ пре поховања

Пре него што ставите месо у уље, оставите га да одстоји на собној температури најмање 30 минута. Ово време му омогућава да омекша, опусти се и боље упије зачине. На тај начин влакна постају нежнија, па пилетина остаје сочна, а црвено месо постаје мекано попут путера.

Хрскава корица не зависи само од презле

Иако презла има важну улогу, кључ лежи у равнотежи топлоте и правом тренутку. Када месо испанирате и оставите га да кратко одстоји пре пржења, слојеви брашна и јаја се сједине у танак филм. Тај слој при контакту са врелим уљем ствара златну, пуцкетаву корицу која остаје чврста и не упија превише масноће.

Зашто се овај трик ретко помиње?

Вероватно зато што делује сувише једноставно да би давао озбиљне резултате. Међутим, управо та једноставност прави разлику између обичног и савршеног похованог меса. Они који то знају често ћуте – јер знају да им је то предност на столу.

Савршено поховање није ствар среће, већ пажње према детаљима. Дајте месу времена да се припреми, поштујте игру топлоте и стрпљења — и уживаћете у оброку који се памти

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas