Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУСИЈА

Јулија Горјачева зна где је Титов ТАЈНИ ресторан у Москви и шта српски туристи морају да виде

Шта ради водич у време короне? Одговара Јулија Горјачева је 100% Рускиња и најбољи водич на српском у Москви.

1616770398_JulijaGonceva.JPG
Фото: Приватна архива
Oglas

- Трудим се да време проведим корисно. По струци сам професор руског језика и књижевности, тако да држим и часове руског језика за странце. Марта прошле године понудила сам бесплатне часове руског језика деци из Србије која желе да унапреде знање језика - каже Јулија Гончева, наш водич у Москви.

Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Јулија Горјачева Фото: приватна архива

На једном од часова причала је деци о Јурију Гагарину и тако је добила идеју да окупи више људи и да им причам о руској космонаутици.

На улазу у највиши ресторан добија се бунда, а унутра вотка и кавијар!

Прво онлајн предавање је било 12. априла на Дан космонаутике. Онда јој је колега предложио да направе онлајн предавања на Yоутубе-у. Снимала је о Москви, Русији, московском метроу, руском пијанству и почетку свемирске ере.

Српски туристи са кубанским шеширима шетали су Москвом у јануару...

Са српским туристима је имала свакаква искуства.

- Једном приликом сам водила српске туристе који су се враћали са Кубе и сви су купили сламнате шешире који нису стали у кофере и са тим шеширима и карипским теном су обилазили Москву на -11 степени - каже Јулија.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Најмузеј у Москви

Музеј космонаутике. То није музеј о ракетама, моторима, планетама, већ о људима, храбрости, таленту.

Најатракција у Москви
Лет изнад Москве у парку Зарјађе. Била сам са туристима више пута и сваки пут се одушевим. То је 5Д филм, има осећај као да летиш изнад града.

Најцрква у Москви

Црква Свете Тројице у Сергијевом Посаду. Најстарија грађевина на територији манастира, 15. век. Цркву је осликавао чувени руски иконописац Андреј Рубљов. У њој се налазе мошти руског светитеља Сергија Радоњешког.

Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Нај место за сликање
Банални одговор - испред цркве Светог Василија.

Најдоживљај у Москви

На висини 354 метра у највишем ресторану у Европи који се зове "Руски" налази се "Ајс бар". Сам бар и ледене скулптуре у њему су направљени од воде из Бајкалског језера. Температура у бару је -15 степени. Пре уласка се облаче ваљенки (руске вунене чизме) и бунда. У бару се пије вотка и једе кавијар. Није јефтино, али је прави доживљај.

Кафу попијте на Патрикама, а ручајте...

Најкафе или ресторан

Шта купити у Москви?
Осим бабушки, шубара, вотке и бомбона који туристи увек купују, препоручила бих да понесете из Русије пињоле, Иван чај, павловопосадске мараме и прелепе лакиране кутијице за накит са мотивима из руских бајки.

То је најтеже питање. У Москви има велики број јако добрих кафића и ресторана. Лети у Третјаковском пројезду постављају вероватно најлепшу башту у Москви окићену невероватним плавим хортензијама и служе најукусније камчатске крабе. Кафу волим да попијем на Патрикама.

Прочитајте још: Корисни савети: Ово су тајне савршеног изгледа ФРАНЦУСКИЊА

Посебна тура "Српски трагови у Москви" не постоји, али Јулија увек води српске туристе до Српске православне цркве у Москви испред које ће ускоро бити подигнут споменик патријарху Павлу, српске амбасада и тајни ресторан у Комерцијално-техничком бироу у којем је радио Титов конобар. Ресторан постоји од 1977. године и то је једини ресторан у Москви где је још увек дозвољено пушење.

У Москви се налази тајни Титов ресторан...

У Кремљу у једном од храмова су фреске српских светаца кнеза Лазара, Светог Саве и његовог оца Симеона Мироточивог. У дворишту библиотеке иностране литературе је Павићева биста. Милорад Павић је најпревођенији српски писац у Русији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas