Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУСКА МЕДИЦИНА

РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Руски доктор и чувени светски кардиолог Николаj Михајлович Амосов даје проверен рецепт за решење бола у леђима који и он примењује са својих 90 година

1612111587_ruski-doktor.png
Фото: YouTubeScreenshot/В гостях у Гордона
Oglas

Здравље кичме и последично јављање бола у леђима последица су односа сваког појединца према свом телу и свом здрављу. Ово обољење се све чешће јавља и код младих људи због целодневног седења на послу, нередовних физичких активности и неодговорног понашања према свом здрављу.

Прочитајте још: ДИЈЕТА за бољу пробаву: 25 грама ВЛАКАНА дневно и килограми се сами ТОПЕ

Лек за овај проблем је једноставан и захтева системски приступ кроз свакодневно вежбање, уверевао је чувени руски и совјетски лекар и угледни кардио-хирург  Николаj Михајлович Амосов.

- Здравље наше кичме је у нашим рукама – тврдио је овај чувени светски кардиолог.

Овај чувени научник, писац, академик и директор научног одсека у Јановски Институту за истраживања туберкулозе и торалне хирургије, дао је кључне савете како да сачувамо здравље кичме и спречимо бол у леђима. Осим стручних савета, које је давао својим пацијентима, серију једноставних вежби сам Николај Михајлович Амосова редовно је примењивао како би доказао њихову ефикасност и до краја свог живота, није пато од овог здравственог проблема.

Прочитајте још: Имате СЛОБОДАН ДАН током дијете? Ево којих пет намирница ће спречити ПРЕЖДЕРАВАЊЕ

- Здравље наше кичме је у нашим рукама – тврдио је овај чувени светски кардиолог.

На крају свог живота, хирург Амосов Николаи Михајлович је одлучио да спроведе експеримент за подмлађивање организма. Свако јутро је трчао пет километара и редовно вежбао чак и са теговима, урадивши око 2.500 покрета мишићима на дневној бази. 

Прочитајте још: Осам намирница које ће "појести" килограме

Доктор је тако и развио системски приступ који помаже да се избегну озбиљни проблеми у будућности! Ове вежбе примењивао је сваког дана, све док није дошао до невероватних 100 понављања по вежби, које је завршавао за само пола сата! Пулс би му тада достигао до 120 откуцаја у минути, што је слично као код аеробног тренинга.  Препорука овог доктора је да би почетници требало да крену са 4 до 5 вежби и између 10 и 20 понављања па касније могу  повећавати број понављања у серијама.

Доносимо вам његове препоруке за вежбе за здраву кичму.

Леђњаци у ваздуху

Лезите на столицу тако да вам стомак буде на делу за седење. Лице окрените ка доле. Руке ставите иза главе, ноге испружите, тако да практично лежите равно у ваздуху. Истегните цело тело, али тако да остане паралелно са подом. Извијте се ка горе покрећући доњи део леђа и одижући торзо. Поновите 10 пута.

Јога истезање

Лезите на леђа, руке опружите поред тела. Ноге забаците иза главе тако да стопалима додирнете под. Урадите 10 понављања.

Додирни лопатицу

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Подигните леву руку и ставите длан на десну плећку. Истежите се неколико секунди. Глава може мало да се помери унапред током извођења вежбе. Поновите 10 пута са обе стране.

Протреси тело

Станите "на све четири". Леђа опустите. Почните да тресете тело тако што ћете брзим и оштрим покретима брзо савијати руке у лактовима. Радите ово 30-60 секунди.

Љуљашка

Лезите на леђа, ноге савијте у коленима, привуците их на груди и обухватите рукама. Пончните да се љуљате напред назад минимум 10 пута.

Вежба за јачање леђних мишића

Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Лезите на стомак. Руке положите поред тела. Главу и груди одигните и држите 3 секунде. Поновите три пута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas