· · Коментари: 0
АВАНТУРИСТИ

Соња је видела 100 земаља, има 72 године и спрема се за пут!

Соња Лапатанов је путовала у 100 земаља света, у години короне отишла је на 40 излета по Србији. То, можда, не би било занимљиво да Соња није у осмој деценији!

1606294965_SonjaZagajicka.JPG
Фото: Лична архива

Мултимедијална уметница, балерина,  путописац и колумниста - Соња Лапататов је добро позната нашој јавности и као кореограф. Има 72 године, али енергију већу него девојке од 27 година!

Прочитајте још: Баците календар, ЗАБОРАВИТЕ на ЛЕТОВАЊЕ: Сада се траже СПАРТАНСКИ викенд и НОМАДСКИ ХОТЕЛИ

Соња стил
Соња је у сваком тренутку  нашминкана, са фризуром, обучена у веселе боје и примерено тренутку.

Обожава да путује, живи за путовања и, до сада,  је видела више од 100 земаља. Прошле године се одмарала на Мадагаскару, а годину је почела у Кувајту. Онда је почела корона, карантин, ограничење кретања и путовања. Шта је Соња урадила?

- У недељу, 22 новембра, вратила сам се са тридесетог излета у години Короне - каже Соња.

Пењала се ногама и рукама на врхове планина!

На питање "шта јој се највише у Србији допало", кратко одговара да је то "тешко питање".

- Србију сам видела својим очима, чула ушима, прошпартала и "пропењала" ногама, па и рукама, када сам се грчевито држала за гране, стабла и камење, освајајући неприступачне, нераскрчене, па и неуређене и запуштене пределе - смеје се Соња.

Прочитајте још: МАНЕМИ БОРАТ: Казахстан је одлучио да извуче КОРИСТ од БОРАТА и ОДЛИЧНО им иде!

Често јој је душа била у носу, некада само што се није "сколоматала" низ стрмине или завршила у некој урвини.

Соња са другарицом на југу Србије Фото: Приватна архива

Ипак, увек би се добро завршило, а муке би се заборавиле, када би са врха планине угледала непрегледну лепоту предела и експлозију боја, посебно сада ујесен, када природу оплемењују рујанске боје.

Најлепши крај?
Хомоље, Звижд, Увац, Дрина, Тара, Фрушка гора, Таорска врела, Рађевина, Бранковина, Борачки крш, Рајачке пимнице, Ђердап, Прерасти Вратне, Соко град, Озрен, Ђавоља варош, Велики бук...и како из раскошне палете лепоте,издвојити само једну?
Србија је најлепша у јесен...

- Ништа мање ме нису остављале без даха пећине и водопади, реке и језера, културно историјски споменици, верски објекти, музеји, дворци, воћњаци, виногради, етно домаћинства, здрава храна и надасве љубазни и драги људи - истиче Соња

Прочитајте још: Грци се надали британским туристима, а добили "прошлогодишње" СРБЕ!

Каже да је револтирана због систематског уништавања природе, у свету и Србији, сечом шума, усмеравањем река у цеви, паљењем њива и шума, бесправном градњом, тровањем и убијањем животиња...

- Ипак, као велики фан Сахаре, највеће вруће пустиње на свету, определићу се за "европску Сахару" и највећу континенталну пешчару у Европи - одлучила се Соња.

Соња у Ђавољој вароши Фото: Приватна архива

Прочитајте још: ОВА земља даје 3.000 долара сваком ТУРИСТИ који се у њој зарази КОРОНОМ

На њеном североисточном делу се налазе нестварна Загајичка брда. Верује се да су необична обла брда остаци пешчаних дина са дна Панонског мора. Стварно постоје и лепа су у свако доба године, али се у то морате уверити сами, посебно јер се налазе на свега 80 километара од Београда.

Рибља чорба, Рам...

На крају, обилазак некадашњег Панонског мора, завршава се на обали Дунава, у Старој паланци, у ресторану Дунавски цвет, у коме се једе најбоља рибља чорба и најукуснија дунавска риба, прсте да полижеш.

За дугог дана, скелом се Дунавом плови до величанствене и поносне тврђаве Рам, коју обавезно треба посетити. Са тврђаве "пуца" фантастичан поглед на љескаву реку која је на том делу подсећа на море и читава припада Србији.

Прочитајте још: КАКО ћемо на МОРЕ? До јула 2021. године ПРЕЖИВЕЋЕ само 12% АГЕНЦИЈА

Соња се тренутно налази у Египту и нема намеру да стане, јер за наредну годину планира нова путовања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.