· · Коментари: 0
ФУТУРИЗАМ

Нина је направила хотел уз помоћ 3Д штампача? Изузетно је луксузан, а прави је хит у свету (Фото)

Будућност се већ десила: На прелепј белој пешчаној плажи Бангера у Мозамбику је изграђен комплетан хотел у 3Д штампачу

Kisawa.PNG
Фото: Јутјуб Спа Опортунитиес видео

Годинама је главна тема био одрживи туризам, а недавно завршени пројекат Kisawa Sanctuaru је показао како и треба да изгледа. У Мозамбику ће наредне године бити отворен први хотел који се савршено уклапа у околину.

Има и базен
Фото: Јутјуб Спа Опортунитиес видео

Прочитајте још: Због короне једно занимање прети да НЕСТАНЕ, а многи људи у Србији се баш њиме баве

- Користили смо дизајн као алат, а не као стил и наш хотел од трске ће бити максимално локалан и минимално инвазиван за околину - каже инвеститор Нина Флор.

Нинин отац Томас Флор је власник авиокомпаније "Вистаџет" и она је Африку први пут посетила са 15 година и одмах се заљубила. Технологија је напредовала и она је одлучила да инвестира у хотел који ће се потпуно уклопити у околину и који ће бити изграђен искључиво од материјала који се налазе у том поднебљу.

Кров је од трске, радили су локални мајстори  искључиво са материјалима из овог поднебља.
Собе су луксузне
Фото: Јутјуб Спа Опортунитиес видео

Хотел, дакле, има 15 соба и кров је од трске, а сви делови су направљени од материјала које су одувек користили градитељи у Мозамбику. Нина је ангажовала локалне мајсторе, али и уметнике, па је сваки кутак оригиналан.

Прочитајте још: Последња престоница српских деспота, а о храни која се тамо служила данас се снимају емисије (Фото)

Иако је хотел изградио 3Д штампач и уредили га локални мајстори, изузетно је луксузан и гостима неће недостајати базен, ресторан са прелепим погледом и укусно уређене собе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.