Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АГЕНЦИЈЕ

Драма око туристичких агенција се наставља! Шта ће бити са ВАУЧЕРИМА И ОСИГУРАЊЕМ, да ли постоји РУПА У ЗАКОНУ?!

Осигуравајуће куће одбијају да продуже полисе осигурања пословања свим туристичким агенцијама у Србији, а то значи да је сезона завршена.

1601367662_koferi.jpg
Нема више групних путовања Фото: Пиксабеј
Oglas

Полисе осигурања пословања трају до 1. октобра, па уколико осигуравачи не подлегну притиску више неће бити групних путовања. У исто време осигуравачи издају полисе новооснованим туристичким агенцијама.

Рупа у закону
Осигуравајуће куће се увек труде да пронађу "рупу у закону" па тако може да се деси да осигуравач одбије да туристима исплати обештећење јер "сумња да агенција није радила по закону". Тада мора да се сачека да надлежне службе утврде како је агенција радила.

Драма око туристичких агенција се наставља - осигуравачи су одбили да продуже полисе иако су у јануару већ тражили да продају скупље полисе и агенције су то прихватиле. Агенције не смеју да послују без полиса осигурања, а то значи да од 1. октобра више не смеју да продају аранжмане.

Прочитајте још: ЕПСКО ХИПИ путовање: Да ли би кренули АУТОБУСОМ на ПУТ од 70 дана?

Шта ће се десити са већ продатим аранжманима и ваучерима које су туристи узели?

Туристи са уговорима треба да од осигуравајуће куће траже новац.

- Сви са уговором о уплаћеном аранжману треба да се упуте у осигуравајућу кућу и траже обештећење, јер полисе важе за све продате аранжмане до 1. октобра - рекао је Александар Сеничић, директор ЈУТА, гостујући на Првој ТВ.

А, они који су на одмору?
Они који се одмарају у Египту и Турској не треба да брину око повратка са дестинације.

Међутим, полису треба активирати само у случају да је агенција пропала, отишла у стечај или банкротирала. Уколико агенција настави са радом треба очекивати да се проблем са полисама реши у наредном периоду и да се, евентуално, наредне сезоне оде на одмор.

Прочитајте још: Потпуни ХИТ У СВЕТУ: Туре у којима откривају КО ИМ ЈЕ ДЕДА плаћају 8.000 евра, а долазили су и у СРБИЈУ

Међутим, агенције које ће наставити да раде се већ сада суочавају са проблемом како да наредног лета организују чартер лет, за оне који су уплатили, уколико не смеју да наставе да продају аранжмане? То би значило да ове путнике треба да пребаце на редовне летове, а то је промена програма путовања.

Исто је у Чешкој
Чешке агенције ће се са истим проблемом суочити 1. новембра када истичу њихове полисе и ни њихови осигуравачи не желе да их продуже.
Ако туристи сада туже агенције - сигурно ће банкротирати.

Они који не желе да путују ни наредне године могу да сачекају 2022. годину и узму новац назад. Међутим, уколико туристи почну да туже агенције тражећи свој новац сада и одмах реално је очекивати да ће многе од њих прогласити банкрот о чему можете прочитати ОВДЕ. У том случају се туристи обраћају осигуравачима.

Одлука Грчке је била политичка, не економска.

Александар Сеничић сматра да је читава сезона била изузетно тешка и да је су границе све време затваране и отваране, а да је одлука грчких власти да не отвори границу "докусурила агенције".

- Одлука грчких власти је била више политичка него економска и они су добили новац од ЕУ како би преживели ову годину - рекао је Сеничић.

Прочитајте још: НАЈГОРА година у историји: Туризам у СРБИЈИ су спасли ОВИ ЉУДИ

Грчки власници објеката су од државе тражили да прогласи мораторијум и да две године не морају да врате аванс који су узели од српских туристичких агенција за ово лето, а који наши туристи нису искористили. То значи да су српски милиони заробљени у Грчкој и агенције неће моћи да их добију или искористе још две године. То аутоматски значи да они који су уплатили одмор у Грчкој неће моћи да га добију назад у скорије време.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas