Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Технологија може бити корисна, забавна, али и БИЗАРНА! Интересантне чињенице о стварима које користите

Технологија је континуирани развојни резултат акумулираног знања и примене у свим техникама, вештинама, методама и процесима који се користе у индустријској производњи и научним истраживањима. Сазнајте интересантне чињенице о стварима које користите!

1649690734_laptop-gac489377f_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Колико год технологија звучала досадно лаицима, она има своје интересантне стране, које су врло забавне и корисне, али има и бизарних!

Прочитајте још: Очистите тастатуру темељно и безбедно! Један од начина је помало "ЉИГАВ"

Ове чињенице о технологији сигурно нисте знали: 

1. Преко 6.000 нових компјутерских вируса се ствара и издаје сваког месеца. Да ли сте знали да чак 90% имејлова садржи неки облик вируса или малвера који може утицати на ваш рачунар?

2. Фирефокс лого није лисица! - Један од познатијих претраживача који је у широкој употреби подсећа на лисицу, чак се и зове тако, али је у ствари у питању црвена панда! 

3. Алекса увек слуша ваше разговоре. Алекса је технологија виртуелног помоћника. Алекса реагује на ваше гласовне команде, те са овим асистентом можете правлити листу обавеза, постављати аларме, пуштати музику или аудио књиге и она може да вам пружа информације о времену, саобраћају, спорту и другим информацијама у реалном времену. Алека такође може да контролише неколико паметних уређаја користећи себе као систем кућне аутоматизације. Иако ово делује као прилично олакшавајућа играчкица у вашој кући, оно што је бизарно јесте да Алекса чува сву вашу историју дијалога, наводно да би побољшала корисничко искуство. 

4. Људи у просеку читају 10% спорије са екрана него са папира. Према студијама које су узете са узорака више људи, доказано је да људи читају брже за 10% - 30% из књиге него са таблета или компјутера. 

5. У просеку, постоји само један одговор на 12 милиона послатих нежељених е-порука. 

6. Хирурзи који су одрасли играјући видео игрице више од три сата недељно праве 37% мање грешака и имају 42% бржу стопу завршетка када изводе лапароскопску хирургију и шивење.

7. 1971. године развијен је први компјутерски вирус. Под називом Крипер, направљен је вирус као експеримент само да би се видело како се шири међу рачунарима. Вирус је једноставно приказао поруку: „Ја сам пузавац, ухвати ме ако можеш!“

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas