Oglas
· · Komentari: 0

Očistite tastaturu temeljno i bezbedno! Jedan od načina je pomalo "LJIGAV"

Za one koji rade na računaru ili su na igricama non-stop, verovatno vode bitku sa prljavim tastaturama, koje nekada mogu izgledati zaista jezivo. Zbog toga je važno čistiti ih redovno, kako zbog nas i higijene, tako i zbog samog uređaja.

1649439592_technology-g67b97d73f_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

U današnje vreme naši radni stolovi su višenamenski. Tu nam ne stoji samo računar, tu i ručamo i pijemo i grickamo uvek nešto. Te mrvice mogu da poremete funkcionalnost vaše tastature, ili laptopa. 

Pročitajte još: Trik za čišćenje televizora: Više nema ostataka mrlja i otisaka prstiju

Ako to nije samostalna tastatura, možemo vam pomoći da očistite ceo laptop.

Gel za čišćenje

Ako niste gadljivi, postoje gelovi koji su prilično ljigavi i podsećaju na dečje ljigavce za čišćenje. Kompaktan je pa ne može da uđe u tastaturu, a da se ne izvadi, a dovoljno je "ljigav" da uđe u sve delove tastature i da se prašina zalepi na njega. 

Ako ste ipak gadljivi, onda evo nekih staromodnih rešenja da očistite vašu tastaturu. 

Okrenite tastaturu ili laptop naopako 

Najlakši i najočigledniji korak je da okrenete tastaturu naopako, udarite donju stranu i istresite sve što možete. Isključite tastaturu iz računara ili isključite njenu bežičnu funkciju, a zatim je podignite i okrenite tako da tasteri budu okrenuti na dole.

Koristite četkicu

Prljave tastature su takva pošast da specijalno dizajnirane četke za tastaturu postoje u svim oblicima i veličinama koje će vam pomoći da počistite mrvice, dlake i druge oblike prljavštine koje ćete naći u tastaturi. Najlonske četke za čišćenje mogu mogu vršiti posao, a može čak i četkica za zube da se koristi.  Jednostavno prođite četkicom kroz prostor između tastera i vaša tastatura je čista kao i onog dana kada ste je kupili.

"Oduvajte" tastaturu

Ukoliko znate mesto gde možete kupiti vazduh pod pritiskom ili tzv "konzervirani vazduh", onda ste rešili pola muke sa čišćenjem tastature. Može da oduva veliki deo prašine sa vaše tastature bez mnogo napora. 

Međutim, ovaj vazduh pod pritiskom ukloniće sve vidljive tragove, ali neće ukloniti bakterije i prljavštinu. Te ako želite da imate besprekorno čistu tastaturu, najbolje bi bilo da izvadite taster po taster i pojedinačno ga očistite. Jeste da traje dugo, ali zato nećete morati često da čistite. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas