Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УПОЗОРЕЊЕ ЗА КУПЦЕ иПхоне 14 У СРБИЈИ: Пуњач и слушалице купујете посебно - представништво Аппла крије цену

КУПЦИ иПхоне14 као и ранијих верзија овог телефона, мораће поред основе цене уређаја да издвоје додатан новац за куповину слушалица и пуњача, односно адаптера, јер они не иду у пакет са уређајем

1662791949_profimedia-0720943167.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Наиме, Аппле је одлуку о томе да иПхоне телефоне продаје без неопходних делова донео 2020. године, да би се тема о томе како до крајњих купца долазе непотпуни пакети покренула недавно у Бразилу, када је Министарство правде те земље решило казни ову компанију.

Наређено им је да зауставе продају било ког паметног телефона "без обзира на модел или генерацију, без пуњача батерија", а одлуку су образложили тиме да компанија Аппле спроводи "намерну дискриминаторску праксу према потрошачима". Такође, изрекли су им казну од 2,3 милиона долара.

Према писању "Дејли мејла", сматра се да је Аппле продао 190 милиона иПхоне широм света. Укупни приход од тога што се приликом куповине уз телефон не добија пуњач и слушалице, као и због смањења трошкова испоруке, могли би да буду чак 6,5 милијарди долара, уз додатних 293 милиона долара од продаје ове опреме.

Аппле не укључује адаптере за пуњење са уређајима који се продају широм света

ЦЕНА ПУЊАЧА И СЛУШАЛИЦА ЗА Ипхоне 14 У СРБИЈИ - ТАЈНА

И купци у нашој земљи, такође, морају да издвоје додатан новац за куповину пуњача и слушалица, јер се и на наше тржиште иПхоне телефони продају без њих.

Колика ће бити цена тих делова у Србији за нови иПхоне 14, остаје тајна, све док се телефони не нађу у продаји, јер како су нам рекли из представништва Аппла за нашу земљу "нису у могућности да излазе са званичним саопштењем у вези са новим Аппле уређајима, за тржиште Србије".

Проверили смо колико новца морате издвојити за претходне моделе: 

- слушалице - 3.190

- адаптери за пуњаче - 3.990

ДОДАТНИ ПРОБЛЕМ НАСТАЋЕ 2024. ГОДИНЕ

Додатан проблем за купце и кориснике телефона настаће 2024. године, јер је Европска комисија донела прописе да се тада усагласе сви пуњачи за телефоне на тржишту, те да се користе УСБ, тип Ц.

Тако ће и технолошки гигант Аппле, по новој законској регулативи ЕУ, морати да прилагоди уређаје који не користе ове портове.

Покушали смо да у представништву Аппла у Србији сазнамо да ли њихова компанија има план за ту промену и шта ће купци њихових уређаја морати да ураде, односно да ли ће опет морати да плате пуњаче, али до објављивања овог текста нисмо добили одговор.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas