Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТИНИТА ПРИЧА

"Боље би ми било да имам рак!" Била је власница ресторана, а онда украла МИЛИОНЕ

"Бад Веган" је најлуђа истинита прича коју сте икада чули!

1647939554_zatvor.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ова уврнута документарна серија долази у четири наставка и емитована је средином марта, а заснована је на једној од најконтроверзнијих личности у ресторанској индустрији - бившој угоститељки Сарми Мејнгејлис.

Прочитајте још: ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ БЕЗ БАТЕ: Легендарни глумац Данило Стојковић ни у највећој болести није се одрекао ОВА ДВА ПОРОКА

Лепа плавуша била је позната као "краљица веганске кухиње", а славу је стекла као власница ужурбаног, фенси ресторана "Пуре Фоод анд Wине" где се служила само веганска, здрава храна, а ово место убрзо је постало екстремно популарно, па чак и међу славним фацама попут Била Клинтона, Тома Брејдија, Алека Болдвина, Овена Вилсона и Вудија Харелсона.

Захваљујући концепту који је у том тренутку био иновативан и другачији, и храни која је била толико добра да је описивана као "врхунско веганско искуство", Сарма је практично преко ноћи постала славна када је реч о гастро сцени Њујорка. Ресторан је отворила 2004, а посао је ишао толико добро да је завршила на насловницама бројних утицајних часописа и била је алфа и омега у свету кулинарства.

Но, ствари су полако почеле да се мењају 2011. када је ова угоститељка упознала Шејна Фокса и то преко Твитера. Фокс је Сарми обећао да ће јој помоћи да реши одређене новчане проблеме, али и да ће учинити да њен обожавани пас живи заувек... Наравно, све то уз одређену цену - она мора да удовољи његовим захтевима. Пар је отпочео бурну и збуњујућу везу, а многи тврде да је Фокс прибегао "техникама попут оних у култовима", као што је гаслајтинг и ускраћивање сна, а све како би контролисао Сармин живот и финансије.

Истинита прича о жени која је украла милионе

И док је на први поглед изгледао као да Шејн нема шта да обећа Сарми, те да је њен живот већ довољно савршен, истина је била другачија, а то је могло да се наслути и у једном блогу који је сама написала:

- Размишљам, сви ови људи би се вероватно задавили својим крекерима од лана када би знали да не само да се често осећам потпуно потрошено, уморно и на ивици нервног слома, већ и да имам неколико стотина хиљада долара личног дуга... да сам пуна горућег беса да изградим ово царство, притом са деструктивним поремећајем исхране који ми искаче из ормара.

Шејн и Сарма су се све више зближавали, а он ју је све чвршће уверавао да може да јој помогне да оствари све снове и да јој преокрене живот. Пар се венчао у тајности 2012. године, а она је убрзо отпочела са финансијским малверзацијама како би плаћала Фоксову страст према коцкању, али и одржала луксузан стил живота који су водили.

Ова угоститељка је извукла преко 2 милиона долара из ресторанског фонда, који је био намењен за плаћање запослених, пореза и инвеститора, да би потом 2014. практично нестала са лица земље, као и њен супруг, оставивши ресторан да пропада, те да се на крају и затвори. Годину дана касније Сарма је позајмила око милион долара на различитим странама, како би наводно "оживела" бизнис, али, очекивано, тај новац је завршио на сасвим другој страни... Те 2015. супружници су се нашли на мети полиције, оптужени за крађу, шему преваре и пореске преваре, али су пронађени тек годину дана касније и то због прилично наивне грешке.

Наиме, пар је пронађен у мотелу у Тенесију када је Фокс наручио пицу користећи своје право име - Ентони Странџис, а овај једноставни превид одвео их је иза решетака.

Прочитајте још: "Велимир се у цркви ВЕНЧАО познатом глумицом": Син Бате Живојиновића ОТКРИО "породичну тајну" (ФОТО)

- То је најгора ноћна мора коју можете да замислите. Да имам терминални рак, било би боље од овога, јер бар нисам то ја проузроковала- рекла је Американка за америчке медије.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas