Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АНЕГДОТА ИЗ `87: Како је Никола Симић ПРОМЕНИО живот Брени?

ЛЕПА Брена се у младости окушала као глумица, и то уз чувеног Николу Симића.

1696021279_78580_lepa-brena-nikola-simic_ig.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин, В. Данилов
Oglas

Певачица Лепа Брена данас је једна од најуспешнијих домаћих певачица, а о њеном приватном животу доста тога се зна, док је неке занимљиве детаље и сама радо открила.

Брена је данас и предузетница, а у младости се бавила и глумом, што је добро познато. Осим филмова "Хајде да се волимо", Лепа Брена је глумила и у филму “Нема проблема” из 1984. године.

У овом филму играла је главну улогу, и то уз легендарног Николу Симића и Власту Велисављевића.

Брена је једном приликом открила и шта је за време овог снимања научила од нашег прослављеног глумца, што јој је касније у животу послужило као феноменална вештина.

- Ја сам научила како да се одморим за петнаест минута. Треба ми апсолутни мир, тишина, жмурим, као да медитирам. Све око мене је искључено. Да нема електромагнетних зрачења, јер то све утиче на нас. Изолујем се. Искључим мозак. Легнем и не размишљам. Мисли своје бацим. Први ко ме је увео у причу медитације био је покојни Никола Симић.

- И док су сви на паузама излазили да пуше и пију, Никола Симић је седео у јога пози и ћутао. Он је у паузама снимања седео у турском седу са отвореним длановима на коленима и затвореним очима. И кад све то заврши, он креће после тога смирен. Питам га: Никола, шта сте радили? Каже: Ја медитирам!

Брена тада није знала шта је то медитација, али се јако заинтересовала.

- И ја се питам, шта је то медитација? То је била '87 година. Мислила сам да то припада светској класи, да то није за обичног човека. Питала сам га шта и како, и он ми је то објаснио. Када ми је Никола објаснио да помоћу тих вежби за кратко време могу своје тело и ум да вратим у хармонију, почела сам да их радим. Од њега сам научила како могу да се одморим за свега 15 минута - казала је једном прилиокм Брена.

Редитељ поменутог филма, Мића Милошевић, једном приликом је открио да је певачица непланирано добила улогу у његовом остварењу.

- Бренин тадашњи менаџер Рака Ђокић дошао је на идеју да је убацимо у филм. Сложио сам се и непланирано сам у сценарио додао једну малу певачку нумеру и Бренину сцену у кафани.

- Међутим, када је стала пред филмску камеру, осетио сам да је вансеријска личност, тако да сам проширио њену улогу, од епизодне до главне. Одлично се снашла - истакао је режисер једном приликом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas