· · Коментари: 0

Била је прва домаћа глумица на насловној страни Њујорк тајмса, а обожавала је читава бивша Југославија: Да ли препознајете девојчицу са слике? (ФОТО)

Својим ликом и делом оставила је неизбрисив траг у домаћој кинематографији

1662640697_milena-dravic.jpg
Фото: Принтсцреен Фацебоок/Носталгија

Рођена је 5. октобра 1940. године. Завршила је Прву мушку гимназију, ишла је на балет, а пробала је да буде и манекенка. Ипак, таленат за глуму је преовладао, а таленат је препознала тетка, односно рођена сестра њеног оца  Миленка.

Прочитајте још: Потресна прича глумице Ене Беговић: Бојала се једне ствари од које је настрадала

Већ са 18. година започела је каријеру, у филму "Врата остају отворена", а прекретница у њеном послу био је филм "прекобројна". У сарадњи са Љубишом Самарџићем, постали су најтраженији глумачки пар, па су у филмовима "Рад на одређено време", "Развод на одређено време", "Није лако са мушкарцима" и многим другим, глумили пар или брачни пар.

Године 1971. у паузи на снимању филма "Како су се волеле две будале", венчали су се Милена Дравић и Драган Николић у присуству Секе Саблић која им је била кума. Остварила се у преко 100 улога на филму, док је у позоришту играла преко 70 улога.

Након смрти свог супруга, повукла се у себе и веома брзо и она је преминула. Била је награђивана у Венецији, Кану и Пули. Дружила се са Алфредом Хичкоком, а мало ко зна, да је била прва глумица са ових простора, која је красила насловну страну Њујорк тајмса.

Прочитајте још: "Од 1984...": ДРАГАН БЈЕЛОГРЛИЋ објавио фотографију са колегама из класе - сви се већ данас сматрају ЛЕГЕНДАМА међу глумцима (ФОТО)

Милена Дравић, важила је за једну од најбољих глумица на нашим просторима. Својим ликом и делом оставила је неизбрисив траг у домаћој кинематографији, а нема ко је није волео због њене племенитости и чисте душе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.