Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Била сам врло несрећна и нисам устајала из кревета" Сања Вучић из групе Хуррицане проговорила о болести

Сања Вучић пре две године открила да има неизлечиву болест

1646733529_sanja-vucic.png
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Сви који су пратили „Евровизију“ слажу се да су девојке из групе „Хуррицане“ деловале као прави ураган. Требало је много енергије и одличне кондиције да би се одговорило на све захтеве који су били пред учесницима.

Прочитајте још: Пре него што је постала ПЛАНЕТАРНО ПОПУЛАРНА Мадона није била певачица: Како је изгледао њен пут до снова?

Гледајући Сању, Ивану и Ксенију, ни на тренутак не бисте помислили да нека од њих дан почиње узимањем лека, али нажалост Сања Вучић узима терапију сваког јутра.

Хашимото

- Жао ми је што се Хашимото представља као баук, а у ствари је стање са којим се може сасвим добро живети. Најнепријатнија је, у ствари, чињеница да морате да узимате терапију док сте живи, али ако људи сваког јутра пију кафу, зашто ја пола сата пре доручка не бих попила једну таблетицу? Једноставније речено, кад доживите стрес или се дуже време нервирате, а могуће је и да имунитет „забагује“, у телу почну да се стварају антитела која штитну жлезду доживљавају као непријатеља. Та „војска антитела“ покушава да је уништи, несвесна да је реч о виталном делу организма. Кад је знатније угрозе, она престане да лучи хормоне, па хипофиза упозорава организам да нешто није у реду. Већ створена антитела не могу да нестану, али можете да их смањите тако што пијете хормоне које би, да је све у реду, производила штитна жлезда. Управо зато говоримо о неизлечивом стању.

Пре него што је Сањи, пре нешто мање од две године, дијагностикован Хашимото синдром, дешавало се да буде толико уморна да најрадије не би ни устала из кревета. Ипак, главни знак да нешто није у реду биле су драматичне промене расположења.

Прочитајте још: Водитељка Јована Јеремић ЗВАНИЧНО РАЗВЕДЕНА: Открила коме је припало старатељство

 

- Била сам врло несрећна иако сам, у суштини, на свим животним пољима била задовољна. Мислила сам да је психа главни кривац што се физички осећам лоше, а ситуација је била обрнута. Сметало ми је што сам до те мере раздражљива, да је свака ситница могла да ме изнервира. Иначе нисам таква. Помислила сам да постоји проблем са женским хормонима, па сам решење прво потражила код гинеколога. Срећом, њој је због сопственог искуства било јасно о чему причам, па ми је предложила да проверим штитну жлезду.

Чим је почела да узима терапију, за коју каже да је минимална, Сањино расположење знатно се променило. У сваком тренутку има резерве лека, а редовно узима и Д витамин, као и суплементе који садрже селен, магнезијум и цинк.

Прочитајте још: Мирослав Илић открио шта му је супруга рекла након проглашења победника "Песме за Евровизију"

- Нервирање сваком човеку ствара здравствене проблеме, а нама са Хашимото синдромом нарочито. Зато настојим да, колико год је могуће, задржим прибраност. Уз то, трудим се да водим здрав живот, али морам признати да ми не успева баш увек. (смех) Још пре две године почела сам да исхрану доводим у ред, јер су се појавили проблеми с тежином. Не одговарају ми намирнице које садрже глутен, а млечне производе сам свела на минимум јер ми сметају, мада јогурт обожавам. Међутим, још наилазе периоди када не могу да одолим „брзој храни“. Игром случаја, највише волим управо оно за шта ће сваки лекар или нутрициониста рећи „не, никако“. Кад жеља надвлада, већ сутрадан изгледам као балон, јер мој организам задржава велику количину воде. Зато се одмах враћам на прави пут, па једем оно што се свима саветује, а и вежбам.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas