· · Коментари: 0

Бора Ђорђевић је један од својих највећих хитова посветио ЊОЈ: Ево која дама је у питању (ФОТО)

Биљана Невајда Шевић је била једно од најлепших лица седамдесетих година

1640091346_bora.jfif
Фото: Yоутубе принтсцреен/РТВ Пинк

Њој су били посвећени најлепши стихови легендарне Рибље чорбе. Била је једна од најтраженијих манекенки седамдесетих година, девојака које су у Југославији радиле пуном паром. Није тада било пуно њих који су снимали рекламе и носили ревије.

Прочитајте још: НЕ ЖАЛИ ПАРЕ: Каћа Грујић на бебин кутак потрошила 10.000 евра (ФОТО)

У међувремену је живот променила, окренула се послу угледне галеристкиње, постала срећно удата мајка, данас и бака. Поносна је Биљана на све што је у животу прошла, а чињеницу да је за Бору Ђорђевића била фатална – тада није схватала.

У свет манекенства ушла је због своје висине, пре тога бавила се гимнастиком, а онда је 1968. године дефинитивно отишла у свет лепоте. Инспирисала је и неке од креација за Кристијана Диора, а на простору бивше државе путовала је више пута месечно. Тридесет реклама је снимила у Словенији, а у Дубровник је путовала и до пет пута месечно, причала је у интервјуу пре пет година.

Свет познатих и славих довео ју је и до Боре Ђорђевића. У редакцији тадашњег часописа “Нада” било је вече посвећена женама амбасадора, а на истој је и Биљана била гост. Присетила се да су тада свирали Балашевић и Бора.

Док је свирао “Лутку с насловне стране”, Бора је први пут видео Биљану. Прошло је десетак дана, а Ђорђевић је био у Сплиту. Била је и Биљана па су се запричали и рокер је потпуно полудео за лепом манекенком.

Веза је потрајала шест месеци, а Биљана је открила медијима да Бори никад није потпуно веровала, па је одлучила да га остави. У том тренутку се и заљубила у другог, па је због тога напустила и Бору и Београд. Одселила се у Сарајево и живот јој је отишао у неком другом правцу, удала се и добила дете.

"Остани ђубре до краја"

Једна од најлепших девојака с Дедиња ломила је мушка срца, а Бора јој је написао чак три песме, од којих је најпознатија “Остани ђубре до краја”. Када су се растајали, стихове јој је и прочитао.

– Било је вече. Звони телефон, јавља се Бора. Моли ме да се нађемо “Под липом” да ми прочита песму коју ми је написао. Спремим се и одем, кад тамо… Баш као у песми: “Док стоји за шанком делимично пијан, мрзећи помало и себе и друге, убија лагано коњак, цигарете”. Седнемо за сто и он ми онако у даху, из своје чувене свеске, у коју је писао стихове, прочита: “Нисам од оних који цвиле, више те немам и шта ту могу, бар се насмеши када ме видиш, остани ђубре до краја!” У први мах ми је то „ђубре“ звучало помало грубо, али кад сам схватила да је то „ђубре“ заправо једна опасна, феноменална особа којом је он очаран, а она га немилосрдно оставља, дефинитивно ми се допала песма!

Међутим, то је било све. У том тренутку није изазвала никакав потрес у мени. Сећам се да сам чак била равнодушна и када су ту ствар пуштали на мојој свадби. Уопште ме није дотицала – рекла је она у једом интервјуу, 34 године након што је песма угледала светлост дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.