· · Коментари: 0
СЛАВНА ПЕВАЧИЦА

Да ли сте знали како је ЛЕПА БРЕНА добила овај надимак? Један кривац је чувени МИНИМАКС, а ево ко га је првобитно употребио

Највећа балканска звезда остала је упечатљива по јединственом надимку.

1622395682_7e87e31a37d469bbd488ddaac0f8ee2c119163ae.jpg
Фото: Ataimages

Славна балканска звезда Фахрета Јакић, познатија као Лепа Брена, изградила је каријеру која је обележила постојање једне државе. Ова нјавће југословенска звезда остала је упамћена и по надимку по којем је постала препознатљива свима, а једном приликом је открила и да су два мушкарца заслужна за њега.

Цела прича датира још много пре њене естрадне каријере. Надимак потиче из средњошколских дана, периода када је Лепа Брена градила кошаркашку каријеру у једном локалном омладинском клубу. 

- На кошаркашком терену је настао надимак Лепа брена. Тренеру Влади Бајеру је било компликовано да ме дозива: 'Фахрета, Фахрета!'. Моје колегице биле су Мила, Ката... Све нека кратка имена. И каже он мени: 'Ја ћу тебе звати Брена'. Ја кажем: 'Ко је та Брена?!'. Као прво, глупо име. Мислим, од свих имена која су могла бити лепша - објаснила је својевремено Лепа Брена

Неколико година касније, чувени ТВ водитељ, покојни Милован Илић Минимакс, 1981. године додао јој Лепа и остало је историја. Брена је деценијама касније прокоментарисала и тај део надимка:

-Нисам волела то 'Лепа' јер нисам мислила да сам лепа на тај начин - рекла је једном приликом.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.