Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДЕСЕТ ТАЈНИ ДОДЕЛЕ ОСКАРА КОЈЕ СЕ КРИЈУ ИЗА КУЛИСА: Церемонија кошта 56.8 милиона долара, а ево шта публика не може да зна о њој

У ноћи између 10. и 11. марта одржава се 96. додела Оскара у "Долбy" театру у Лос Анђелесу. Гледаоци су увек фасцинирани догађајем јер све изгледа луксузно и спектакуларно, али нико не зна шта се заправо дешава иза кулиса.

1710082191_ca3af2bffe709019751faf9e6cd7011b90abadb6--1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ово је 10 тајни "иза сцене" са доделе Оскара које је саставио "БуззФеед".

Цена церемоније и црвени тепих

Церемонија кошта 56.8 милиона долара (око 52.2 милиона евра), од чега је 24.700 долара (око 22.700 евра) потрошено на црвени тепих од 50.000 метара. Његово постављање траје 600 сати.

Карте за Оскара

Сви номиновани, презентери и водитељи добијају по две улазнице и могу затражити још неколико. Други значајан део улазница иде члановима "Академије филмских уметности".

Постоје људи који попуњавају седишта

Постоје особе које попуњавају седишта, а чија је улога заузети места људи (нпр. победника) када нису на својим местима, тако да нема празних седишта када камера прелази преко гомиле. Ти људи који попуњавању седишта не смеју разговарати са позваним гостима.

Највеће звезде седе напред

Највеће филмске звезде су одабране да седе у првим редовима. Иста је ствар са номинованим за главне награде како би се смањило време потребно за ходање до позорнице. Остала три нивоа просторије имају своје барове и штандове са кокицама.

Нема хране док траје церемонија

Храна није допуштена за време церемоније. Но, неки глумци попут Џејмса Хонга и Јулије Батерс унели су своје сендвиче у дворану.

Време између реклама и програма уживо

За време паузе, односно реклама, особље ради на следећем најављеном сегменту, а славне личности међусобно причају. Ако звезде хоће до тоалета, морају бити брзи јер им заправо није допуштено улазити и излазити из дворане док траје пренос уживо.

Фамозне статуе Оскара

Статуе су израђене од чврсте бронзе и обложене 24-каратним златом. Високе су око 34 центиметра и тешке око 3.8 килограма, због чега су заправо изненађујуће тешке.

Журка након Оскара

Колико год је тешко ући на доделу Оскара, пуно, пуно је теже ући на забаву "Ванитy Фаира" на додели Оскара. Углавном се морате појавити након церемоније са Оскаром у руци, иначе нећете ући.

Журка на којој има хране

"Говернорс Балл" службени је афтер парти који се одржава у истој згради као и церемонија. Хране, срећом, има.

- Ред за храну је био дужи од оног за гравирање статуе - писао је прошле године Њујорк Тајмс.

Поклон врећице за номиноване и добитнике

Постоји много поклон-врећица које се деле након церемонија, а "Еверyбодy Wинс" поклон-врећица се даје свим номинованим за глуму и режију. Процењене су на 123.000 долара (око 113.000 евра), а прошле године су укључивале тродневни боравак од 40.000 долара (око 36.000 евра) на имању у Канади и могућност одласка на липосукцију руку од 12.000 долара (око 11.000 евра).

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas