· · Коментари: 0
ПОЗНАТИ

Милица Зарић искрено за Магазин Новости: Све о улогама, новим младим глумцима и "Тајни винове лозе"

Глумицу Милицу Зарић смо до скоро гледали сваке вечери у популарној тв серији "Тајна винове лозе" која је забележила огроман успех и велику гледаност.

1615821019_Milica-Zaric.png
Фото: Принтсцреен / Yоутубе / РТС Приказује

Милица је за портал Магазина открила како су изгледали први глумачки кораци, да ли је неке улоге током каријере одбила и да ли се због тога покајала и шта за њу значи појам среће. 

- Моји први глумачки кораци су били давно, била сам члан дечијег омладинског драмског студија Радиа-телевизије Београд од када сам имала 9 година, тако да сам учествовала у многобројним радио и тв драмама и програмима. Из тог периода најлепша сећања носим из сарадње са Милошем Радовићем. Сећам се тих снимања јер смо сви радили са радошћу и уживали као да се играмо.

  • Да ли од брата често затражите савет када је посао у питању?

- Са братом се консултујем када осетим потребу, за неку улогу. Када спремам позоришну представу, обично се саветујем са редитељем и колегама унутар екипе, драматургом и осталим члановима ауторског тима. Волим када осетим да је екипа успела да направи, око текста или на сценарију, завереничку атмосферу, у најпозитивнијем смислу.

  • Глумили сте у бројним пројектима. Да ли бисте могли да издвојите једну улогу која Вам је највише "легла" и ону за коју сте уложили највише труда и рада?

- Предајем се свим пројектима које прихватим да радим, мислим да је то једино поштено. Улога коју издвајам је у комаду "Плинска светлост", вероватно и због тога што сам се сусрела са магијом Петра Краља, а на филму, Сергеј ми је једном рекао да нема таквог осећаја као када снимаш први филм и, заиста, имао је право, има нешто посебно, непоновљиво у томе, па издвајам улогу у филму "Скоро сасвим обицна", прича Милоша Петричића.

  • Да ли Вам се десило да сте током каријере неку улогу одбили?

- Одбијала сам улоге и у позоришту, па чак и главну улогу на филму из многобројних разлога. За већину ми није жао, али због неких одбијања се кајем, јер гледајући неке серије жао ми је што нисам део њих. Мислим да не треба и не може сваки глумац све да игра, и одавно сам научила и схватила да све што треба да одиграм - одиграћу.

  • До пре неки дан гледали смо Вас у серији „Тајна винове лозе“ у којој глумите лик Јелене Томовић, материјално богате али неиспуњене жене. Који су први утисци када сте добили сценарио, о чему сте у том тренутку размишљали?

- Када сам добила сценарио на читање, највише сам размишљала о мотивима Јелене Томовић, какав је њен однос према свету и људима које воли. И како да је оправдам, а да не буде карикатура.

  • Како је Ваш лик комплексан, да ли сте током снимања успели да докучите мотиве поступака и понашања Јелене Томовић?

- Мотиве сам морала да докучим пре снимања, како бих могла да је играм.

  • Како бисте Ви описали појам среће? Шта он за Вас представља?

- Срећу тражим и очекујем у малим стварима, које и нису мале, зависи како живите и гледате на живот. Надам се добром здрављу и миру, а за све остало мислим да сваки човек треба да се потруди и ради. Не очекујем да ми ишта падне са неба.

  • У серији глуми доста младих и талентованих глумаца. Да ли неког од њих већ видите као велику звезду?

- Да ли ће неко постати звезда зависи од много фактора, слажем се да се у серији појавило пуно дивних, младих глумаца. Издвојила бих Вању Ненадић, рекла бих да је она већ пронашла свој пут, и Мину Обрадовић, која има велику моћ трансформације и за коју мислим да њено време тек долази.

  • Серија је доживела велику популарност и бројне позитивне критике. У медијима се пише да ће серија имати наставак. Да ли знате како ће се Ваш лик даље развијати и да ли ће Јелена и Вера успети да пронађу заједнички језик.

- Драго ми је што је серија толико гледана и што је доживела добре критике. Верујем да ће бити наставка. Како ће се развијати мој лик, не смем да откривам.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.