Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Хтео сам да водим свог оца овде": Емотиван долазак Николе Роквића у Егину

Никола Роквић је јуче стигао у Егину након пута који је трајао 31 дан, а током кога је пешачио од Београда

1716445863_dace622746c8fdcac9b6a9f66b482fabc5041035.jpg
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм/ Никола Роквић
Oglas

У манастиру Светог Нектарија Егинског га је сачекала породица, супруга Бојана Баровић са децом, мајка Славица, као и брат Марко.

Никола Роквић је приликом доласка целивао иконе и поклонио се моштима Светог Нектарија. Током пута је сакупио 31 милион динара за онкологије у Србији.

- Хвала нам на томе што сте да искажем све што сам осећао и што осећам, првенствено хвала драгом господу Богу, хвала светом Нектарију, светом оцу Николају, светој Параскеви и свим светима. Не знам како бих описао ово путовање, овај пут, не знам као да сам цео живот чекао на ово. Када сам ушао у веру, заволео сам светог Нектарија ишао сма на Акатисте, водио сам болесне људе, усмеравао болесне људе ка светом Нектарију- рекао је емотивно Никола Роквић, па додао:

- Хтео сам да водим свог оца овде, није се отворило, али сам захвалан светом Нектарију што је мог оца духовно исцелио. А то је много битније од телесног. Некада у животу не може да буде све како ми желимо. Зато треба у тим тренуцима када није како ми желимо да се радујемо. Зато што је то воља божија. И господ у тренутку, ако дођемо до те радости у тренутку шаље благослове и отвара нам нове видике. Отвара нам пут који показује да ово није све, да је ово само један трен. А није ни трен у односу на целу вечност, у односу на оно за шта ми живимо.

У врло емотивном излагању, са сузама, Роквић је рекао да је сваки дан био један живот.

- Сваки дан је био један трен. Сваки трен је био божија љубав, радост , чудо, да тако остане и посматрам и молим се господу да у тим тренуцима, пошто се изненадим да опрости мом неверју јер је то у ствари једина реалност , а нажалост ми смо због свих других ствари који нас ометају отишли од Господа бога и онда чекамо да се неко чудо деси. Али господ Бог је милостив, он нам показује преко својих свети, преко целе природе, божје творевине, показује своју милост, своју љубав и своју благодат.

Роквић каже да је најрадоснији да све ово пренесе његовом народу и другим људима.

- Не знам овај пут је показао да једини прави и исправни смер, смер боготражње, богоспознаје, смер покајања, пожртвовања, преображења и смер апсолутне предаје целог себе Господу. И када би ме питали шта је то што ми је дало снагу да успем на овом путу тј. што сам ја свој живот дао Господу на овом путу. Рекао сам: „Господе како год буде, ја идем ти знаш најбоље“. Мислио сам да ће бити много теже. Мени је уз божју помоћ све ово било лако-рекао је Роквић на крају говора, када се прекрстио и захвалио још једном Господу богу и Светом Нектарију, Мајки Божјој.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas