Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Један је од великих хитова Ђорђа Балашевића, а иза популарних стихова крије се емотивна порука

Песма која је настала инспирисана истинитим догађајем

1655705156_balasevic.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ЂОРЂЕ БАЛАШЕВИЋ ОФФИЦИАЛ
Oglas

Након смрти Ђорђа Балашевића, остали су хитови кроз које ће он живети заувек, једна од таквих песама је и  “Један Саша из воза", која крије тајну за коју зна мали број људи.

Прочитајте још: Без гламура НЕПРЕПОЗНАТЉИВА: Софија Милошевић прошетала центром Београда у несвакидашњем издању (ФОТО)

Ђорђе Балашевић, инспирисан је био својом кумом, Биљом Крстић и њеном првој љубави.

Биља је одрасла у великој породици, а највише успомена је веже за детињство и возове, јер је њен тата радио у железници, па је самим тим омиљена њена играчка била пиштаљка.

Тај податак из њене биографије био је инспиративан Ђолету Балашевићу, са којим је крајем седамдесетих наступала у групи "Рани мраз", па је Биљани посветио песму "Један Саша из воза“.

- Рекао ми је: "Ајде, бре, Биљка, да ти посветимо једну аутобиографску". Дивно је то написао. У то време имала сам момка Сашу, а он је све лепо спаковао у песму, која се нашла на његовом првом албуму "Мојој мами уместо матурске слике у излогу" - испричала је Биља у емисији "Да сам ја неко".

Прочитајте још: Лепа Лукић прво дете АБОРТИРАЛА ЗБОГ КАРИЈЕРЕ: Певачица искрено о мајчинству и кога воли као своје унуке

Дугогодишње пријатељство крунисали су кумством. Увек спреман за неки штос, Ђорђе Балашевић није будућим кумовима рекао да се жени Оливером, већ их је позвао у Нови Сад под изговором да имају неко снимање, а уз пут им је напоменуо да понесу личне карте.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas