Oglas
· · Komentari: 0

Jedan je od velikih hitova Đorđa Balaševića, a iza popularnih stihova krije se emotivna poruka

Pesma koja je nastala inspirisana istinitim događajem

1655705156_balasevic.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub/ĐORĐE BALAŠEVIĆ OFFICIAL
Oglas

Nakon smrti Đorđa Balaševića, ostali su hitovi kroz koje će on živeti zauvek, jedna od takvih pesama je i  “Jedan Saša iz voza", koja krije tajnu za koju zna mali broj ljudi.

Pročitajte još: Bez glamura NEPREPOZNATLJIVA: Sofija Milošević prošetala centrom Beograda u nesvakidašnjem izdanju (FOTO)

Đorđe Balašević, inspirisan je bio svojom kumom, Biljom Krstić i njenom prvoj ljubavi.

Bilja je odrasla u velikoj porodici, a najviše uspomena je veže za detinjstvo i vozove, jer je njen tata radio u železnici, pa je samim tim omiljena njena igračka bila pištaljka.

Taj podatak iz njene biografije bio je inspirativan Đoletu Balaševiću, sa kojim je krajem sedamdesetih nastupala u grupi "Rani mraz", pa je Biljani posvetio pesmu "Jedan Saša iz voza“.

- Rekao mi je: "Ajde, bre, Biljka, da ti posvetimo jednu autobiografsku". Divno je to napisao. U to vreme imala sam momka Sašu, a on je sve lepo spakovao u pesmu, koja se našla na njegovom prvom albumu "Mojoj mami umesto maturske slike u izlogu" - ispričala je Bilja u emisiji "Da sam ja neko".

Pročitajte još: Lepa Lukić prvo dete ABORTIRALA ZBOG KARIJERE: Pevačica iskreno o majčinstvu i koga voli kao svoje unuke

Dugogodišnje prijateljstvo krunisali su kumstvom. Uvek spreman za neki štos, Đorđe Balašević nije budućim kumovima rekao da se ženi Oliverom, već ih je pozvao u Novi Sad pod izgovorom da imaju neko snimanje, a uz put im je napomenuo da ponesu lične karte.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas