Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Краљ Чарлс донео неочекивану одлуку: Отвара замак Балморал за јавност по први пут у историји - зидине веома важне за краљевску породицу

Краљ Чарлс ће овог лета ући у историју, јер се спрема да отвори замак Балморал за јавност први пут од када је замак завршен 1855. године

1712147412_Untitled.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Обиласци са водичем биће доступни од 1. јула до 4. августа, пре него што краљ и краљица стигну у Балморал где иначе бораве током лета.

Карте за обилазак унутрашњости замка, по цени од 100 или 150 фунти са укљученим поподневним чајем, ограничене су на 40 карата дневно и већ се брзо продају. Балморал је дуго био дубоко приватно уточиште за краљевску породицу, као место које је краљица Елизабета јако волела.

Смештен на преко 50.000 хектара у Абердинширу у Шкотској, вековима су посећивали монарси.

Док е постојећи обиласци терена, вртова и плесних дворана трају већ неколико година, вест да је краљ Чарлс одлучио да отвори до сада невиђена крила замка велико је изненађење.

Бивши секретар за штампу покојне краљице, Дики Арбитер, говорио је о љубави краљцие према овом шкотском замку.

- Она је тамо редовно одлазила од средине до краја јула па све до почетка октобра откако је дошла на трон. То је био њен дом, место где може једноставно да побегне од свега и да јој пружи прилику да ужива у два месеца одмора.

У Балморалу су нека од најмрачнијих времена краљевске породице сведочена унутар зидина замка из 19. века. Када су се појавиле вести о смрти принцезе Дајане, принчеви Вилијам и Хари били су на одмору у Балморалу са оцем и баком и дедом.

Замак Балморал је такође место где је краљица преминула окружена најближим члановима породице.

Сада се поставља питање због чега се краљ Чарлс одлучио да отвори Балморал за јавност.

- Разумем да је краљ веома желео да многе краљевске резиденције учини доступнијим јавности, посебно оне које се не користе током целе године. То је један од многих потеза Његовог Величанства да монархију учини транспарентнијом, посебно у време кризе трошкова живота. Уобичајено, краљевска породица проводи летњи одмор у августу у Балморалу, тако да ће посетиоци моћи да виде шкотске одаје пре него што они стигну - каже краљевски дописник, Данијел Стејси, за британски Хелло.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas