Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Милан Станковић уписао ТЕОЛОГИЈУ? Певач није постао искушеник, али зато на светом месту учи за свештеномонаха

Према речима медија Милан Станковић има јасан план за будућност

1696321501_Foto-Shutterstock-ataimages.rs-Milan-Stankovic.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Схуттерстоцк
Oglas

Приватни живот Милана Станковића интригира јавност већ дуже време. Након што се вратио из манастира у Црној Гори, он је неко време боравио у Београду, где је снимио и песму, у тајности је посетио и Сарајево, али је и запевао на једној свадби као специјално изненађење младенцима.

Иако су многи мислили да је због свега дигао руке од духовног живота и цркве, истина је потпуно другачија. Како Курир ексклузивно сазнаје, Милан не само да се није разочарао што овог лета није постао искушеник у манастиру Подмаине већ је од пре неколико недеља постао и студент теологије на чувеној црквеној академији Атонијада на Светој Гори, где се тренутно налази.

- Милан је решио да се озбиљно бави богословљем, па је добио благослов и уписао се у једну од најстаријих и најистакнутијих црквених школа у православном свету. У питању је чувена Атонијада на Светој Гори. То је високошколска установа, тј. факултет и налази се у Светоандрејском скиту, у близини Кареје. Милана су сви јако лепо прихватили од првог дана доласка на академију. Тамо, као и сви остали студенти, живи по правилима која су скоро истоветна оним у манастиру. Предмети које слуша и које ће на крају семестра полагати су разноврсни. Између осталог, он у Атонијади учи и иконописање, изворне црквене текстове и византијску музику, али и филозофију, као и предмете из школског програма за државне факултете. Након што заврши студије, имаће звање теолога, а ако се замонаши, имаће све услове да постане свештеномонах - прича извор "Курира", па открива даље Миланове планове:

- Песму коју је недавно снимио док је био у Београду, планира да објави у неком скоријем периоду и то као поклон својим фановима. Он ће то урадити без најаве, као право изненађење, и она ће бити доступна на свим музичким платформама. Неће се враћати наступима, то га не интересује, а сав свој фокус ће усмерити на ново поглавље у свом животу, а то је студирање. Милан сматра да то ништа није случајно и да се све дешава по благослову. Познато је да је он завршио средњу медицинску школу, а сад ће и црквену академију. Баш му је недавно један од професора рекао да је тамо на медицини научио да лечи тело, а да ће после боравка на Светој Гори научити да лечи и душу. Њега је то одушевило. Милан о овом новом поглављу у свом животу не жели да говори, али и не крије да време проводи у Атонијади. Недавно је баш на свом Инстаграму објавио и снимке из академије и то док је посматрао своје колеге, затим како током слободног времена играју кошарку са једним од монаха, који је и професор у овој школи. Када нема предавања, Милан обилази светогорске манастире, а највише времена проводи у нашем Хиландару, где је и раније одлазио и за који је изузетно везан - завршава извор.

- Крштен сам још као беба да бих преживео, а преживео сам много у свом кратком животу. Сви ми имамо стремљења, жеље, планове, успехе, идеје. Велике дарове ми је дао Бог, а с тим иде и велики крст. Али у лудилу овог времена, духовно слепи, глуви и неми, свегрешни, пале природе, сви неминовно озбиљно промашујемо и са закашњењем осетимо да без логоса божјег нема живота, нити смисла. То су потврдили сви који се живљењем озбиљно баве. Све науке, филозофије, револуције, идеологије, лимитиране су оквиром створеног, без приступа тајни Творца, узрока. А све се на крају завршава Господом, јер кроз њега је све и постало - објаснио је Милан једном приликом.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas