Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбогатија Српкиња на свету се вратила у Београд: Пала у загрљај мужу чувене дизајнерке...а мото јој је ''ВЕРУЈЕМ У СУДБИНУ'' (ФОТО)

Српска краљица нафте и гаса

1687680578_Rebeka-naslovna.png
Фото: Тwиттер принтсцреен/Еxецутиве Неwслеттер
Oglas

„Жена змај, моја другарица Ребека Макдоналд. Добро дошла у Београд“. Тим речима је Вељко Кузманчевић дочекао најбогатију Српкињу на свету.

Супруг дизајнерке Верице Ракочевић овом објавом на Инстаграму је заинтригирао многе јер Ребека Мекдоналд није било ко, мада за њу на овим просторима многи нису ни чули.

Ниаме, ако у српској Википедији потражите чланак о Ребеки Мекдоналд, нећете га наћи. Али зато Википедија на енглеском језику и те како има бројне податке о жени која важи за најбогатију Српкињу на свету.

Рођена је 1953. године као Убавка Митић, али у свету је позната као Ребека Мекдоналд из Канаде.

Побегла у Канаду са 22 године

Она је пословна жена из Торонта, добитница више награда у бизнису. Стоји на челу Јуст Енергy групе, компаније за трговину енергентима коју је основала.

„Одрасла сам у Југославији, уз врло строге родитеље. Завршила сам Прву београдску гимназију и уписала медицину, не зато што сам медицину волела већ зато што су тата и мама то желели. Са 22 године сам побегла у Канаду. У то време је било лако добити визу за Канаду. Та земља је била довољно далеко од тате и маме, од Југославије, од Европе. Мислила сам да је Канада земља потенцијала. Тада сам била релативно млада, али сам дефинитивно одлучила да сам са животом у Југославији завршила и никада нисам помишљала да ћу се у Југославију вратити. Зато никада нисам имала жељу за повратком. Када донесем неку одлуку, ја сам сасвим фокусирана на њу, ништа не може да ме спречи да је спроведем“, казала је у интервјуу за магазин Бизнис.

Казала је и како је у посао ушла јер је тврдоглава, тј. зато што јој је покојни муж рекао да неће успети.

 

У свет бизниса је закорачила 1986. када су се створиле нове прилике у индустрији природног гаса Онтарија. Занимљиво је да је Ребекина прва компанија почела да губи профит када су цене гаса пале неколико година касније. Године 1997. поново је ушла на тржиште оснивањем корпорације Онтарио Енергy Савингс, иако је имала минималан профит. Када су цене гаса поново почеле да расту 2001. године, почела је да се диже и Ребекина група Јуст Енергy Инц. Посао је потом проширила на америчко и европско тржиште.

„И данас проводим пуно времена са младим девојкама и женама јер ми много смета када сви у Северној Америци криве мушкарце за неуспех жена. Жена мора да стане баш као и мушкарац иза онога што жели да уради. Мене је Србија више припремила за Запад него сам Запад“, казала је Ребека, која је у Торонту саградила цркву налик на Студеницу.

Српска краљица нафте и гаса

У међувремену Ребека је постала чланица многих одбора и фондација. Познато је и да је донирала три милиона долара чувеној болници Маунт Синај у Торонту за борбу против реуматоидног артритиса, болести са којом се и сама борила.

Проглашена је за предузетницу године у Канади. Има и почасни докторат Универзитета Викторија. Пре четири године добила је орден Светог Саве.

Постала је позната као српска краљица нафте и гаса будући да се њено богатство процењује на две милијарде долара.

Кућа у Доминикани

А како се најбогатија Српкиња опушта, будући да је једном изјавила како ради најмање 10 сати дневно?

„Опуштам се само када одем у летњиковац на језеру или у своју куц́у у Доминиканској Републици. Када сам у Торонту, телефони стално звоне, ту нема опуштања. Технологија је веома добра и веома лоша ствар. Увек си на кратком повоцу – увек те пронађу.“

Верује у кеш

Открила је једном и у шта верује.

„Верујем у готовину. Верујем у судбину. Веома снажно верујем у судбину. Сматрам да смо сви рођени са разлогом. Моја судбина је била да дођем овде, да уђем у овај посао. Сигурна сам у то.“

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas