Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најпознатија песма Масима Савића није писана за њега: Шта се крије иза великог хита који је певач отпевао у даху?

Прошле недеље регион је шокирала вист о смрти Массима Савића

1672326001_df3b559659b7f269869fd3136301e74e22a12a3b.jpg
Фото: И. Маринковић
Oglas

Обожавани музичар напустио нас је 23. децембра након кратке борбе с тешком болести. Емотивном интерпретацијом стекао је армију обожаватеља широм бивше Југославије, а иза себе је оставио супругу Ени и ћерку Мирну.

Такође, иза њега су остале неке од најлепших песама са ових простора, а међу њима је и један од његових највећих хитова - "Из једног погледа" аутора Предрага Мартињака, Массимовог дугогодишњег пријатеља и сарадника.

Изгледа да је судбина хтела да управо Массимо отпева ову песму која заправо уопште није писана за њега.

Прочитајте још: Да ли се Шер ВЕРИЛА за свог 40 ГОДИНА МЛАЂЕГ ДЕЧКА? Сликом дијамантског прстена, подгрејала приче (ФОТО)

- Песма је била замишљена за једну нашу еминентну певачицу. Међутим, није јој се то свидела, можда на крају крајева и срећом јер ко зна каква би била судбина песме. Након тога сам ја пар дана размишљао и онда сам дошао до контакта од Массима. То нам је прва сарадња, зато ми је још додатно та песма баш нешто посебно - казао је својевремено Предраг за хрватске медије.

Послао је Массиму мејл, а он га је за пола сата назвао, рекао да ће снимити песму, а остало је историја.

- То је једноставно одлична песма. Ја сам одмах схватио да се ради о изванредној композицији. Можда би требало ћутити него говорити о томе јер то су баш филигрански трагови правих мајстора. Ако имате, на пример, стих: 'Пусти да оно мало љубави што за мене ти још чуваш падне сада на овај стих.' Наизглед нема везе једно с другим. Сулудо. Међутим, када се то подели на правом месту, стави акцент на правом месту… отпевао сам је у једном даху - реко је својевремено Масимо.

Прочитајте још: Многе песме Здравка Чолића носе ИМЕНА ЖЕНА: Ниједна није о стварној особи, ОСИМ ЈЕДНЕ настале пре више од четири деценије (ФОТО)

Песма је 2012. номинована за Порина у категоријама за песму године и хит године, а Масиму је осигурала награду за најбољу мушку вокалну интерпретацију. Албум "Додирни ме случајно" на којем се налази награђен је за најбољи поп албум године, а освојио је и награду за најбољу продукцију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas