Oglas
· · Komentari: 0

Najpoznatija pesma Masima Savića nije pisana za njega: Šta se krije iza velikog hita koji je pevač otpevao u dahu?

Prošle nedelje region je šokirala vist o smrti Massima Savića

1672326001_df3b559659b7f269869fd3136301e74e22a12a3b.jpg
Foto: I. Marinković
Oglas

Obožavani muzičar napustio nas je 23. decembra nakon kratke borbe s teškom bolesti. Emotivnom interpretacijom stekao je armiju obožavatelja širom bivše Jugoslavije, a iza sebe je ostavio suprugu Eni i ćerku Mirnu.

Takođe, iza njega su ostale neke od najlepših pesama sa ovih prostora, a među njima je i jedan od njegovih najvećih hitova - "Iz jednog pogleda" autora Predraga Martinjaka, Massimovog dugogodišnjeg prijatelja i saradnika.

Izgleda da je sudbina htela da upravo Massimo otpeva ovu pesmu koja zapravo uopšte nije pisana za njega.

Pročitajte još: Da li se Šer VERILA za svog 40 GODINA MLAĐEG DEČKA? Slikom dijamantskog prstena, podgrejala priče (FOTO)

- Pesma je bila zamišljena za jednu našu eminentnu pevačicu. Međutim, nije joj se to svidela, možda na kraju krajeva i srećom jer ko zna kakva bi bila sudbina pesme. Nakon toga sam ja par dana razmišljao i onda sam došao do kontakta od Massima. To nam je prva saradnja, zato mi je još dodatno ta pesma baš nešto posebno - kazao je svojevremeno Predrag za hrvatske medije.

Poslao je Massimu mejl, a on ga je za pola sata nazvao, rekao da će snimiti pesmu, a ostalo je istorija.

- To je jednostavno odlična pesma. Ja sam odmah shvatio da se radi o izvanrednoj kompoziciji. Možda bi trebalo ćutiti nego govoriti o tome jer to su baš filigranski tragovi pravih majstora. Ako imate, na primer, stih: 'Pusti da ono malo ljubavi što za mene ti još čuvaš padne sada na ovaj stih.' Naizgled nema veze jedno s drugim. Suludo. Međutim, kada se to podeli na pravom mestu, stavi akcent na pravom mestu… otpevao sam je u jednom dahu - reko je svojevremeno Masimo.

Pročitajte još: Mnoge pesme Zdravka Čolića nose IMENA ŽENA: Nijedna nije o stvarnoj osobi, OSIM JEDNE nastale pre više od četiri decenije (FOTO)

Pesma je 2012. nominovana za Porina u kategorijama za pesmu godine i hit godine, a Masimu je osigurala nagradu za najbolju mušku vokalnu interpretaciju. Album "Dodirni me slučajno" na kojem se nalazi nagrađen je za najbolji pop album godine, a osvojio je i nagradu za najbolju produkciju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas