· · Коментари: 0

“Не бојим се година, није лоше живети дуго”: Бранка Веселиновић открила рецепт за дуг живот

Најстарија српска и светска глумица Бранка Веселиновић пре неколико дана је прославила свој 104. рођендан

1664178510_branka-veselinovic-.jpg
Фото: Атаимагес

Након што је холивудска глумица Марша Хант (2017-2022) преминула 7. септембра ове године, наша Бранка Веселиновић постала је најстарија глумица на свету.

Прочитајте још: Овај емотиван детаљ са свадбе сина Шабана Шаулића је свима промакао (ФОТО)

- Доста људи ми је честитало рођендан. Из Југословенског драмског позоришта, моје колеге, породица, а и овде имам много дивних пријатеља. Није ни лоше живети дуго – рекла је Бранка па открила који је рецепт за дуг живот. 

- Нисам ни пила ни пушила, а то много значи. Обишла сам цео свет. То сам све радила јер сам била почасни грађанин Новог сада и Дечијег села, амбасадор сам УНИЦЕФ-а и радила сам лепе ствари.

Како каже активна је сваког дана

- И дан данас пишем, сликам и вежбам. Нисам толико инсистирала на томе да дуго живим, али вежбам сваки дан. Радим све вежбе које су добре за ноге, руке, кичму. Није ми уопште проблем. Све ово што се дешава дође као неки божији дар. Не треба се бојати година. Ја се не бојим – рекла је Бранка за “Викенд на К1”.

Дан опроводи са пријатељима, али каже да јој је криво што је промукла

- Имам своју свеску у коју пишем, волим и да цртам. Мало сам учила и цртање, а пратим и телевизију, долазе ми пријатељи. Дођу и колеге глумци, мало се прошетамо, попијемо кафу. Ја нисам изгубљена, али промукла сам то ми је највише криво. Пила сам неку хладну воду. Иначе водим рачуна, а на крају није тако сташно.
Открила нам је и како се осећа са 104. године.

- Није баш за бацање. Ја се осећам млађе, видим и чујем, а и пишем. Тренутно пишем стихове за децу – нашалила се најстарија глумица на свету за “Викенд на К1”.

 

Фото: Атаимагес

Бранка Веселиновић се дружила са многим легендама, Десанком Максимовић, Чкаљом, Мијом Алексићем…
- Радили смо заједно, имали смо много заједничких пројеката и приредби.

Прочитајте још: "Луди у љубави": Јована Јеремић је овако демантовала приче о раскиду (ФОТО)

Свакој новој посети и госту Бранка се обрадује на веома топао и шармантан начин, само како она уме. 
- И ово је једно богатство живота. Поједини људи када дођу у неке дубоке године кажу “ја сам готов“, па нисам готова, јер да сам готова не бих била узбуђена због вас који сте ми дошли у посету. Тако да сам захвална животу који ми је поклонио још један дар. Живот може и даље да буде испуњен и леп, ја се тако и понашам – рекла је Бранка Веселиновић.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.