· · Коментари: 0
ТУГА

Од чега је умро Мустафа Надаревић? Дуго се борио, али није издржао

познати глумац преминуо је након дуге борбе са тешком болешћу у 77. години.

1606058110_izet-1.jpg
Фото: Д. Миловановић

Мустафа Надаревић, боловао је од карцинома плућа, недавно је отпуштен из болнице и био је у кући у Загребу, а како су писали медији није излазио из куће због епидемиолошке ситуације.

Прочитајте још: Преминуо Мустафа Надаревић

Мустафа Надаревић рођен је у Бањалуци 1943. године. Дипломирао глуму на загребачкој Академији за казалишну уметност, а позоришну каријеру започео као члан Загребачког казалишта младих. Постао је стални члан ансамбла Хрватског народног казалишта у Загребу 1969. године.

Као редитељ дебитовао је 1992. године представом „Лет изнад кукавичјег гнезда“, а од тада до данас је поставио више представа, између осталих „Балканског шпијуна“, Душана Ковачевића и „Забуне“, Алана Ајбоурна у Сатиричном казалишту Керемпух и „Хасанагиницу“ Милана Огризовића у ХНК и Народном позоришту у Сарајеву.

Филмску каријеру започиње споредним улогама почетком осамдесетих година 20. века, да би се затим наметнуо као избор за главне улоге. Пажњу јавности је скренуо 1985. године улогом Зијаха у Филму Отац на службеном путу Емира Кустурице, улогом Михајла у филму Већ виђено Горана Марковића из 1987. године, улогом Леона Глембаја у филму Глембајеви Антуна Врдољака из 1988. године за коју је добио Златну арену фестивала у Пули за најбољег глумца и у популарној серији Луд, збуњен, нормалан у режији Елмира Јукића, где тумачи лик Изета Фазлиновића.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.