Oglas
· · Komentari: 0
TUGA

Od čega je umro Mustafa Nadarević? Dugo se borio, ali nije izdržao

poznati glumac preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

1606058110_izet-1.jpg
Foto: D. Milovanović
Oglas

Mustafa Nadarević, bolovao je od karcinoma pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Pročitajte još: Preminuo Mustafa Nadarević

Mustafa Nadarević rođen je u Banjaluci 1943. godine. Diplomirao glumu na zagrebačkoj Akademiji za kazališnu umetnost, a pozorišnu karijeru započeo kao član Zagrebačkog kazališta mladih. Postao je stalni član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1969. godine.

Kao reditelj debitovao je 1992. godine predstavom „Let iznad kukavičjeg gnezda“, a od tada do danas je postavio više predstava, između ostalih „Balkanskog špijuna“, Dušana Kovačevića i „Zabune“, Alana Ajbourna u Satiričnom kazalištu Kerempuh i „Hasanaginicu“ Milana Ogrizovića u HNK i Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Filmsku karijeru započinje sporednim ulogama početkom osamdesetih godina 20. veka, da bi se zatim nametnuo kao izbor za glavne uloge. Pažnju javnosti je skrenuo 1985. godine ulogom Zijaha u Filmu Otac na službenom putu Emira Kusturice, ulogom Mihajla u filmu Već viđeno Gorana Markovića iz 1987. godine, ulogom Leona Glembaja u filmu Glembajevi Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine za koju je dobio Zlatnu arenu festivala u Puli za najboljeg glumca i u popularnoj seriji Lud, zbunjen, normalan u režiji Elmira Jukića, gde tumači lik Izeta Fazlinovića.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas