Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУГА

Откривени стихови последње необјављене песме Маринка Роквића: Текст наслутио смрт легендарног певача?

Маринко Роквић, преминуо је 6. новембра у 68. години након дуге и тешке борбе са карциномом панкреаса

1636355230_marinko.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Композитор Миша Мијатовић проговорио је о смрти свог сарадника, певача Маринка Роквића, и открио стихове његове последње снимљене, још увек необјављене песме.

Прочитајте још: Снимак покренуо лавину емоција: Како је МАРИНКО певао сину Николи и снаји Бојани (ВИДЕО)

- Завршили смо све, осим спота који је он хтео да сними, али нажалост, није дочекао. Песму ћемо издати свакако када дође време. Тематика је таква случајност, нисмо ни сањали шта ће после бити. Зове се “Те ноћи када умрем”, као да је наслућивала нешто: “Те ноћи када умрем, када се старе љубави врате, те ноћи нека ме њеном песмом испрате”. Толико се радовао тој песми… ‒ рекао је Миша, те се присетио почетка њихове сарадње.

Сарадња са Маринком Роквићем

‒ Упознали смо се док је он био у војсци у Милановцу, а ја сам из Краљева, ишао сам са оркестром тамо да свирам у касарни. Звао ме је када је правио наступе за војску. Пуштали су га за викенд и код мене му је било цивилно одело, па смо стално радили тезге док није завршио војни рок. После се оженио, били смо најбољи пријатељи, свирао сам му свадбу у Београду ‒ рекао је познати композитор, који је 40 година радио са Маринком, током којих су снимили много плоча и хитова попут: “Свађалице моја мала”, “Замириши на бразду”, “И пијан и трезан”…

- Он је био највећи господин на естради. Увек је држао до себе. Водио је рачуна о свему. Био је добар муж и отац, за њега је породица била закон. Био је ретко искрен певач. Толико је волео да пева… Ишли смо из Београда у Бањалуку и требало је да наступа тамо, и он је цео пут препевао… Већину певача једва натераш да певају, мрзи их, а он једва чека да га неко пита. Са многима сам радио, али он је био јединствен ‒ рекао је Миша, који не може да верује да је изгубио дугогодишњег пријатеља.

‒ Најздравије је живео од свих, није никада пушио, понекада попије чашу вина. Свако јутро је трчао на Кошутњаку по сат времена, ишао је у теретану, играо је фудбал, био је спортски тип, али нема правила… ‒ рекао је славни композитор, који је на снимању последње песме добио поклон од певача:

Прочитајте још: Огласио се Никола Роквић и потврдио вест о смрти оца: "Преминуо је..."

‒ На снимање је дошао у много доброј тренерци, ја сам га питао где је купио и сутрадан ме је одвео да ми покаже радњу, па ми је сам купио исту такву, ето, то ми је последњи поклон од њега. Маринко је оставио неизбрисиви траг на нашој музичкој сцени, а и у срцима многих колега које се опраштају од њега.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas