· · Komentari: 0
TUGA

Otkriveni stihovi poslednje neobjavljene pesme Marinka Rokvića: Tekst naslutio smrt legendarnog pevača?

Marinko Rokvić, preminuo je 6. novembra u 68. godini nakon duge i teške borbe sa karcinomom pankreasa

1636355230_marinko.jpg
Foto: Youtube printscreen

Kompozitor Miša Mijatović progovorio je o smrti svog saradnika, pevača Marinka Rokvića, i otkrio stihove njegove poslednje snimljene, još uvek neobjavljene pesme.

Pročitajte još: Snimak pokrenuo lavinu emocija: Kako je MARINKO pevao sinu Nikoli i snaji Bojani (VIDEO)

- Završili smo sve, osim spota koji je on hteo da snimi, ali nažalost, nije dočekao. Pesmu ćemo izdati svakako kada dođe vreme. Tematika je takva slučajnost, nismo ni sanjali šta će posle biti. Zove se “Te noći kada umrem”, kao da je naslućivala nešto: “Te noći kada umrem, kada se stare ljubavi vrate, te noći neka me njenom pesmom isprate”. Toliko se radovao toj pesmi… ‒ rekao je Miša, te se prisetio početka njihove saradnje.

Saradnja sa Marinkom Rokvićem

‒ Upoznali smo se dok je on bio u vojsci u Milanovcu, a ja sam iz Kraljeva, išao sam sa orkestrom tamo da sviram u kasarni. Zvao me je kada je pravio nastupe za vojsku. Puštali su ga za vikend i kod mene mu je bilo civilno odelo, pa smo stalno radili tezge dok nije završio vojni rok. Posle se oženio, bili smo najbolji prijatelji, svirao sam mu svadbu u Beogradu ‒ rekao je poznati kompozitor, koji je 40 godina radio sa Marinkom, tokom kojih su snimili mnogo ploča i hitova poput: “Svađalice moja mala”, “Zamiriši na brazdu”, “I pijan i trezan”…

- On je bio najveći gospodin na estradi. Uvek je držao do sebe. Vodio je računa o svemu. Bio je dobar muž i otac, za njega je porodica bila zakon. Bio je retko iskren pevač. Toliko je voleo da peva… Išli smo iz Beograda u Banjaluku i trebalo je da nastupa tamo, i on je ceo put prepevao… Većinu pevača jedva nateraš da pevaju, mrzi ih, a on jedva čeka da ga neko pita. Sa mnogima sam radio, ali on je bio jedinstven ‒ rekao je Miša, koji ne može da veruje da je izgubio dugogodišnjeg prijatelja.

‒ Najzdravije je živeo od svih, nije nikada pušio, ponekada popije čašu vina. Svako jutro je trčao na Košutnjaku po sat vremena, išao je u teretanu, igrao je fudbal, bio je sportski tip, ali nema pravila… ‒ rekao je slavni kompozitor, koji je na snimanju poslednje pesme dobio poklon od pevača:

Pročitajte još: Oglasio se Nikola Rokvić i potvrdio vest o smrti oca: "Preminuo je..."

‒ Na snimanje je došao u mnogo dobroj trenerci, ja sam ga pitao gde je kupio i sutradan me je odveo da mi pokaže radnju, pa mi je sam kupio istu takvu, eto, to mi je poslednji poklon od njega. Marinko je ostavio neizbrisivi trag na našoj muzičkoj sceni, a i u srcima mnogih kolega koje se opraštaju od njega.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.