Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ ОТАЦ АНДРИЈЕ КУЗМАНОВИЋА: Био је дугогодишњи солиста и уметнички директор, а сазнало се да су у сродсву тек када је преминуо (ФОТО)

Отац Андрије Кузмановића је свој живот посветио народној игри и промоцији традиционалне уметности

1696935627_hotel_88_27082023_0013.JPG
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Српски глумац Андрија Кузмановић у протеклом периоду је у центру пажње медија, откако је испливала информација да је добио дете у тајности пре месец дана.

Андрији је блиска другарица, с којом није у емотивној вези, родила сина, а њих двоје су се договорили да ће дете одгајати заједничким снагама.

Андрија није желео да коментарише своју породичну ситуацију, с обзиром на то да иначе крије интиму, љубавни и приватни живот, па многи ни данас не знају ко је био његов отац.

Када је 18. марта 2019. године изненада преминуо Радојица Кузмановић, његов син Андрија опростио се од њега, а многи су тек тада сазнали да је глумчев отац био дугогодишњи солиста, уметнички директор и некадашњи директор Ансамбла "Коло".

Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Звуци Србије

Радојица Кузмановић, рођен 1955. у Кикинди, био је истакнути прегалац у области фолклорне уметности, носилац награде за Животно дело Ансамбла "Коло", као и отац нашег глумца Андрије Кузмановића.

Читав свој живот посветио је народној игри. За допринос у области очувања и неговања традиционалне уметности награђиван је највишим признањима у земљи и иностранству.

На Радојичиној сахрани, Милош Петровић је прочитао потресан говор који је написао Андрија:

- Драги тајо, морао си, знам и не кривим те. Само ми недостајеш, драги тајо. Драги тајо, хвала ти што смо прали кола, што сам ти крао шрафцигере и што си због мене често црвенео на родитељским састанцима, драги мој тајо. Драги мој тајо, данас је много леп дан, драги тајо. Драги тајо, цурице никад неће знати да сте нама, мушкој деци, баш ви, драге таје, ортаци, драги ортаци. Драги тајо, никад нисам мами рекао оно што смо се договорили да прећутим, као што сам и теби прећутао оно што сам договорио са њом, драги тајо. Драги тајо, извини што те нисам водио у биоскоп, што сам ти сј**ао "хонду", украо потпис, исцепао џемпер, драги тајо. Драги тајо, нешто си ми данас много драг, драги тајо. Знам и зашто. Зато што те више немам, па сам се сетио, као и сваки просечни земљанин шта сам имао тек кад сам изгубио, драги мој тајо. Да, изгубио сам драгог тају. Зато сви ви, који имате и даље ваше драге таје загрлите их, пустите их да вас увек пољубе јер ће вам недостајати, баш као што ти мени већ недостајеш, драги мој тајо.

Уметнички опус Радојице Кузмановића обухвата више од 30 кореографских дела и музичко-сценских приказа, реализованих у земљи и иностранству. Његове кореографије се налазе на репертоару Ансамбла "Коло", Ансамбла "Венац" и многих фолклорних ансамбала у земљи и дијаспори.

Био је редовни сарадник РТС-а и стручни саговорник на темама традиционалне игре и кореографије. У серијалу изворне народне музике и игре Шљивик био је стални члан жирија. Био је ангажован као кореограф на Песми Евровизије у Београду 2008.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas