Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Песма ТОМЕ ЗДРАВКОВИЋА која никада није изашла (ВИДЕО)

Појавио се снимак Томе Здравковића стар 51 годину.

1708953430_2733405_screenshot-22_ff.jpg
фото: принтсцреен/yоутубе
Oglas

О легендарном певачу Томи Здравковићу писани су фељтони и књиге, снимани филмови, препричавају се бројне згоде из његовог бурног живота и плодотворног стваралачког рада.

У породичном архиву Љубице и Спасе Берак сачуван је и један Томин снимак из 1973. године, настао у стану породице Берак. Реч је о песми „Тужна жена“, коју ће касније снимити Субхија Шеховић.

Тома је те године припремао песму за нову плочу Љубице Берак. Распевавао је заједно с тадашњим музичким продуцентом и кларинетистом Спасом Бераком, Љубичиним супругом. А у знак захвалности за професионалну сарадњу на плочи “Проклета недеља” за коју је Берак писао аранжмане. Љубица је на овом, пробном снимку певала заједно с Томом. Наравно, уз Спасину пратњу на гитари у свом дому.

Нису познати детаљи зашто песма у изведби Љубице Берак никад није снимљена. Љубица и Спасо никада о томе нису износили детаље. Тек, ових дана, Љубица је део архива уступила на дигитализацију Фондацији СЕВДАХ на челу с Дамиром Галијашевићем који је, уз Љубичино одобрење, послао фрагмент овог снимка.

Тако се отворила “сехара сјећања” на дешавања у дому породице Берак, коју су музичари често у шали називали музичком железничком станицом.

А онда је, неколико година касније, Тома сусрео Субхију Шеховић. Одушевљен лепотом њеног и гласа и стаса, казао јој је да има за њу пјесму. Одвео је у Београд, те су са оркестром „Бис“ у студију Аце Радојичића у Кошутњаку снимили синглицу с нумерама „Тужна жена“ и „Послије лутања“.

(Курир)

Бонус видео:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas