Oglas
· · Komentari: 0

Pesma TOME ZDRAVKOVIĆA koja nikada nije izašla (VIDEO)

Pojavio se snimak Tome Zdravkovića star 51 godinu.

1708953430_2733405_screenshot-22_ff.jpg
foto: printscreen/youtube
Oglas

O legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću pisani su feljtoni i knjige, snimani filmovi, prepričavaju se brojne zgode iz njegovog burnog života i plodotvornog stvaralačkog rada.

U porodičnom arhivu LJubice i Spase Berak sačuvan je i jedan Tomin snimak iz 1973. godine, nastao u stanu porodice Berak. Reč je o pesmi „Tužna žena“, koju će kasnije snimiti Subhija Šehović.

Toma je te godine pripremao pesmu za novu ploču LJubice Berak. Raspevavao je zajedno s tadašnjim muzičkim producentom i klarinetistom Spasom Berakom, LJubičinim suprugom. A u znak zahvalnosti za profesionalnu saradnju na ploči “Prokleta nedelja” za koju je Berak pisao aranžmane. LJubica je na ovom, probnom snimku pevala zajedno s Tomom. Naravno, uz Spasinu pratnju na gitari u svom domu.

Nisu poznati detalji zašto pesma u izvedbi LJubice Berak nikad nije snimljena. LJubica i Spaso nikada o tome nisu iznosili detalje. Tek, ovih dana, LJubica je deo arhiva ustupila na digitalizaciju Fondaciji SEVDAH na čelu s Damirom Galijaševićem koji je, uz LJubičino odobrenje, poslao fragment ovog snimka.

Tako se otvorila “sehara sjećanja” na dešavanja u domu porodice Berak, koju su muzičari često u šali nazivali muzičkom železničkom stanicom.

A onda je, nekoliko godina kasnije, Toma susreo Subhiju Šehović. Oduševljen lepotom njenog i glasa i stasa, kazao joj je da ima za nju pjesmu. Odveo je u Beograd, te su sa orkestrom „Bis“ u studiju Ace Radojičića u Košutnjaku snimili singlicu s numerama „Tužna žena“ i „Poslije lutanja“.

(Kurir)

Bonus video:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas