Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОТВОРЕНО

Ово питање оца ЛЕПЕ БРЕНЕ било је пресудно за њену каријеру: Певачица открила непознат детаљ

Певачица Лепа Брена описала је је тренутак када је упознала Сашу Поповића и колико је требало времена да се придружи његовом бенду

1645686705_brena.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Почетак осамдесетих у Бренином животу био је велика прекретница и одредио је оно што је она данас. У хотел "Галеб" у Брчком стигао је оркестар "Лира шоу".

Прочитајте још: Весна Змијанац објаснила због чега Николија и Реља нису били на њеном концерту

- До њиховог доласка већ сам певала на разним весељима. Они су тада тражили певачицу јер је претходна морала да напусти бенд због удаје. У Брчком су их сви упућивали на мене. Отпевала сам им неколико песама, а суграђани су ме подржали великим аплаузом, док су Саши Поповићу од узбуђења спале наочаре с лица - каже певачица.

Чекало још неколико препрека

- Морали смо да саопштимо мом оцу да желим да се придружим оркестру. Сећам се да је питао Сашу: "Мислиш ли да треба да постане кафанска певачица?" Убеђивање је трајало месецима и на крају ме је пустио да им се придружим. Била сам пресрећна!

Њихов тадашњи менаџер Владимир Цветковић упознао их је са Милутином Поповићем Захаром. Он им је компоновао прву плочу под називом "Лепа Брена".

- Захар је име бенда променио у "Слатки грех" и направио десет песама које је издао ПГП РТС. На албуму се нашао и чувени хит "Чачак, Чачак". Први наступ са том нумером имали смо на "Хит паради" у Београду. Од целог концерта, на ком је певало 40 певача, редитељ Јован Ристић исекао је мој наступ и ставио га на ВХС касету. Тај снимак је дао чувеном водитељу Миловану Илићу Минимаксу и рекао му: "Ево ти снимка са којим можеш добро да се зезаш." Он је тај видео емитовао у емисији "Претежно ведро" и, желећи да буде духовит, додао ми је епитет "лепа". Тако сам постала Лепа Брена.

Када су песме са албума првенца оживеле, Брена је 1982. године у хотелу "Југославија" у Београду упознала менаџера Раку Ђокића, који ју је винуо у сам врх шоу-бизниса.

- Одмах је имао идеју шта треба да уради са нама. Те године "Слатки грех" и ја појављујемо се у филму "Тесна кожа 1". Чувену сцену са Ланетом Гутовићем у којој певам "Миле воли диско" снимали смо у ресторану "Романитар". Смислила сам да обучем шортс и корсетић. Те одевне комбинације и данас се сви сећају - прича певачица и додаје да је Рака убедио њу и "Слатки грех" да сниме филм:

Прочитајте још: Ретко ко зна како изгледа СИН ДИНА МЕРЛИНА: Не појављује се у јавности, али је део очевог тима

- Питала сам га како ћу, пошто нисам глумица, а остали чланови бенда су се питали од чега, јер је филм скупа играчка. За филм је било потребно издвојити око 2,5 милиона марака. Рекао је да ћемо одржати турнеју од два месеца и скупити новац. Предложио је да се филм зове "Хајде да се волимо". Хтео је да снимим песму која ће бити у стилу: "Таке, таке, таке, хајде да се волимо". Тако су настали филмови, хит песма и цео мој животни мото. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas