Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Погоди ко је? Због изгледа су је исмевали чланови бенда, а данас је највећа балканска звезда (ФОТО)

Не постоји славље на којима се не певају њене песме

1606834410_brena.jpg
Фото: Инстаграм Илустрација/лепабрена фп
Oglas

Рођена је 1960. године у Босни и Херцеговини као Фахрета Јахић. Иако је од детињства волела да пева, њена права музичка каријера започиње 1980. године, када упознаје чланове бенда "Лира шоу".

Прочитајте још: "Породицу сам уништила, улетала из брака у брак"... Наташа Беквалац отворено о грешкама из прошлости

Тадашњи шеф бенда расписао је конкуурс за нову певачицу, јер им се тадашња Спаса удала и напустила бенд. Александар Саша Поповић, тада је у очају тражио певачица, а током наступа у Брчком, сви су их упућивали на једну рокерку.  Члановима бенда је ова девојка у почетку изгледала смешно, као уосталом и њена изјава: - Генерално, не певам народњаке, али ћу научити - рекла им је тада.

Након првог наступа, настала је права пометња за њом. А како су наступи били већи, она је сама заједно са својом мајком шила костиме које је тада носила.  1981. године захваљујући менаџеру Владимиру Цветковићу, "Лира шоу", мења име у "Слатки грех" и снимају свој први албум са ког се издвојила песма "Чачак".

Брена како јој је било уметничко име постала је Лепа Брена, након што је покојни Минимакс додао тај епитет. Лепа Брена, постала је једна од највећих балканских звезда. На стотине хиљада људи, долазило је на њене концерте. Када у свету то нису могли ни да замисле, на своје наступе спуштала се хелихоптером. Снимила је и доста филмова, а "Хајде да се волимо 1,2,3", постао је један од најомиљенијих филмских остварење на просторима бивше Југославије.

Готово да не постоји албум са ког се није издвојило прегршт Брениних хитова, међу њима су: "Миле воли диско", "Ситније, циле ситније", "Бато, бато", "Један дан живота", "Окрећеш ми леђа", па све до "Уђи слободно", "Пази коме завидиш", "Зрно бибера", "болиш и не пролазиш".

Лепа Брена, удата је за нашег прослављеог тенисера Слободана Бобу Живојиновића, са којим има два сина, Стефана и Виктора.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas