· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Pogodi ko je? Zbog izgleda su je ismevali članovi benda, a danas je najveća balkanska zvezda (FOTO)

Ne postoji slavlje na kojima se ne pevaju njene pesme

1606834410_brena.jpg
Foto: Instagram Ilustracija/lepabrena fp

Rođena je 1960. godine u Bosni i Hercegovini kao Fahreta Jahić. Iako je od detinjstva volela da peva, njena prava muzička karijera započinje 1980. godine, kada upoznaje članove benda "Lira šou".

Pročitajte još: "Porodicu sam uništila, uletala iz braka u brak"... Nataša Bekvalac otvoreno o greškama iz prošlosti

Tadašnji šef benda raspisao je konkuurs za novu pevačicu, jer im se tadašnja Spasa udala i napustila bend. Aleksandar Saša Popović, tada je u očaju tražio pevačica, a tokom nastupa u Brčkom, svi su ih upućivali na jednu rokerku.  Članovima benda je ova devojka u početku izgledala smešno, kao uostalom i njena izjava: - Generalno, ne pevam narodnjake, ali ću naučiti - rekla im je tada.

Nakon prvog nastupa, nastala je prava pometnja za njom. A kako su nastupi bili veći, ona je sama zajedno sa svojom majkom šila kostime koje je tada nosila.  1981. godine zahvaljujući menadžeru Vladimiru Cvetkoviću, "Lira šou", menja ime u "Slatki greh" i snimaju svoj prvi album sa kog se izdvojila pesma "Čačak".

Brena kako joj je bilo umetničko ime postala je Lepa Brena, nakon što je pokojni Minimaks dodao taj epitet. Lepa Brena, postala je jedna od najvećih balkanskih zvezda. Na stotine hiljada ljudi, dolazilo je na njene koncerte. Kada u svetu to nisu mogli ni da zamisle, na svoje nastupe spuštala se helihopterom. Snimila je i dosta filmova, a "Hajde da se volimo 1,2,3", postao je jedan od najomiljenijih filmskih ostvarenje na prostorima bivše Jugoslavije.

Gotovo da ne postoji album sa kog se nije izdvojilo pregršt Breninih hitova, među njima su: "Mile voli disko", "Sitnije, cile sitnije", "Bato, bato", "Jedan dan života", "Okrećeš mi leđa", pa sve do "Uđi slobodno", "Pazi kome zavidiš", "Zrno bibera", "boliš i ne prolaziš".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Lepa Brena, udata je za našeg proslavljeog tenisera Slobodana Bobu Živojinovića, sa kojim ima dva sina, Stefana i Viktora.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.