Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
туга

ПОТРЕСНА ПРИЧА о животу бивше мисице и глумице: ТРАГИЧАН КРАЈ Миље Вујановић - једне од најлепших Југословенки

Она је играла у неким од највећих југословенских филмова — "Снег на уснама", "Мајка, син, унук, унука", "Рани радови", "Бубе у глави", "Бабље лето", "Неретва", Мост", "Нокаут", а мало је познато да је завршила два факултета, односно Драмску академију и жунарлистку

1651755546_Milja_Vujanovic_-11-.jpg
Пхото: Wикипедиа
Oglas

Миља Вујановић била је двострука Мис Србије и филмска звезда, а све је оставила предајући се астрологији. Међутим, у звездама није видела трагедију која јој се спремала...

Глумица Миља Вујановић имала је турбулентну и узбудљиву биографију, коју је обележила главна женска улога у у филму "Рани радови" Желимира Жилника (1969). Ово остварења је на Берлиналу освојило Златног медведа, након чега јој је предвиђана велика каријера.

Друга је, после Еве Рас, глумица која се обнажила испред филмске камере, а два пута је носила титулу Мис Србије.

Ипак, у једном моменту се презаситила филма и окренула се астрологији, а стекла чак и дипломе институција које се баве овом облашћу.

-Одлуку да напустим филм донела сам када сам схватила да текстови које изговарам нису оно што бих ја у сличним ситуацијама изговарала. Астрологију сам почела да проучавам пре тридесет година. И мада жалим за филмом, астрологији сам остала верна све до данас. Уосталом, не бирамо ми професију, професија бира нас -испричала је она једном приликом.

Она се током деведесетих појављивала у контроверзним емисијама о астрологији и магији, али у звездама није видела своју трагичну судбину.

 Наиме, 2000. године, извесни Обрад Зејак пуцао је у њу, а онда се сам пријавио полицији за покушај убиства.

Њен син Леон, који је тада био петнаестогодишњак, касније је испричао како је изгледала ова трауматична сцена.

- Пуцао је у Миљу и рекао мом брату: "Убио сам ти мајку". Угасио је цигарету поред моје маме на поду и отишао у полицију да се пријави -присетио се он.
Ова трафедија оставила је последице на њега.

- Имам проблем са муцањем који је изазвао комплексни посттрауматски стресни поремећај, тако да ми је некада, али не увек, вербална комуникација отежана -поделио је он у отвореном писму које је написао прошле године на "Дан мајки".

 Миљина ћерка Маша касније је испричала за магазин Глориа шта је претходило овом догађају.

- Упознали су се у Астро центру, дошао је на анализу хороскопа, мада круже приче да је он њој био послат од стране службе државне безбедности. Она је, то сам чула много касније, својим пријатељима тада рекла: "Овај је дошао да ме убије". Такав је осећај имала. Откад се он појавио, све је указивало да ће доћи до неке трагедије. Све време је радио на томе да стане између нас две, да нас удаљи, да мама има непријатељски однос према мени, што није нормално. Донекле је успео у томе. Он је био војно лице у пензији и увек је носио пиштољ са собом. Једном када су дошли код мене у посету, извадио је пиштољ и ставио га на сто. Пренеразила сам се. Тада сам рекла мами да то не може да ради у мојој кући. Не знам шта му је то значило, ваљда је то била нека демонстрација силе. После неколико недеља он је њу упуцао тим пиштољем — испричала је Маша.

Глумица је остала у коми, из које се пробудила, али је остала непокретна и с тешким здравственим проблемима.

Никада се није опоравила од ових повреда, а последње године живота провела је у инвалидским колицима и време јој је протицало у писању књига.

Преминула је 4. јуна 2005. у Београду.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas