Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Љубавне сцене са Драганом Николићем обележиле су њену глумачку каријеру, није могла ни да наслути да ће доживети ТРАГИЧАН КРАЈ: Да ли знате о коме је реч? (ФОТО)

Била је једна од најлепши глумица на нашим просторима

1640071175_milja-1.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Миља Вујановић била је препознатљиво лице на телевизији деведесетих година прошлог века. Мало ко зна да је Миља Вујановић 1967. године била мис Србије, а након главне улоге у филму "Рани радови" Желимира Жилника (1969), који је на престижном Берлиналу освојио Златног медведа, предвиђали су јој сјајну глумачку каријеру.

Прочитајте још: Марина Туцаковић је НАЈЛЕПШУ БАЛАДУ посветила њима: Иза ОВОГ ХИТА се крије прича Жељка Самарџића и његове супруге

Поред улога у филмовима "Снег на уснама", "Мајка, син, унук, унука", "Рани радови", "Бубе у глави" - где је била девојка Драгана Николића, "Бабље лето", "Неретва", Мост", "Нокаут" итд, Миља Вујановић била је и академски образована жена која је завршила два факултета - Драмску академију и журналистику.

Миља је "после Еве Рас, била друга глумица која се свлачила у филмовима", а дала је изјаву "да боље изгледа без одеће, него кад је обучена".

Фото: Сцреенсхот

У неком тренутку јој је досадило да буде голишава лепотица, па се посветила каријери астролошкиње."Одлуку да напустим филм донела сам када сам схватила да текстови које изговарам нису оно што бих ја у сличним ситуацијама изговарала. Астрологију сам почела да проучавам пре тридесет година. И мада жалим за филмом, астрологији сам остала верна све до данас. Уосталом, не бирамо ми професију, професија бира нас", објаснила је својевремено.

Миља се одрекла глумачке каријере, али не и јавног живота, па је тако писала за медије, објављивала књиге, појављивала се у емисијама, а током деведесетих је имала и своју контроверзну емисију у којој је националистичке ставове пласирала с астролошким објашњењима.

Прочитајте још: "Хашимото ми је појео ШТИТНУ ЖЛЕЗДУ": Јелена Розга за Нову годину има само једну жељу

Звезде јој, ипак, нису наговестиле трагедију коју ће доживети - у мају, 2000. године, њен љубавник Обрад Зејак пуцао је у њу, а онда се пријавио за покушај убиства. Миља се извукла из коме, али је трагедија на њој оставила трага.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas