Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Познати холивудски глумац пред камерама сазнао вест о опасној болести: "Узели су ми крв и друге узорке...био сам шокиран"

Глумац Крис Хемсворт сазнао је пред камерама да носи два гена која повећавају ризик од опасног обољења - Алцхајмерове болести

1668761449_profimedia-0702412150.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Глумац Крис Хемсворт снимио је нови ТВ серијал о здрављу, "Лимитлесс", у којем истражује методе продужавања живота и одлагања старења ћелија. Међутим, није могао ни да сања шта ће лекари у емисијама открити о њему - има осам до десет пута више шансе да развије смртоносно обољење која полако убија функције у телу, и у року од неколико година угаси живот оболеле особе.

Хемсворт, који има само 39 година, у серијалу је разговарао са бројним лекарима и другим медицинским стручњацима, и урађена је детаљна анализа његовог ДНК материјала. План је био да му се сви резултати саопште пред камерама, да не зна унапред шта ће чути, али када је лекар видео опасну комбинацију гена, позвао је продукцију и рекао - "Ја нећу ово да му саопштим пред камерама".

Прочитајте још: Како данас изглед чувени доктрор Дерек Шепард? Патрик Демпси на црвеном тепиху у Лос Анђелесу (ФОТО)

- Узели су ми крв и друге узорке и план је био да ми пред камерама саопште шта су све нашли. И лекар Питер Атија је позвао Дарена Аронофског и казао да не може такву ствар да ми саопшти док снимамо. Морамо да разговарамо док су камере угашене и тек онда да одлучимо да ли желимо да се резултати уопште нађу у епизоди. Био сам шокиран када ме је позвао - рекао је Хемсворт за "Венити фер".

Глумац, познат као Тор из "Марвеловог" филмског универзума, није знао како да реагује на вест да има дуплирани ген АПОЕ4, који значајно повећава ризик од Алцхајмерове болести. Ген су му пренели и мајка, и отац, и шансе за Алцхајмера су му повећане за осам до десет пута.

- Када су ми саопштили, имао сам много питања. Одмах сам почео да размишљам о смрти. Углавном не причамо о томе, мислимо да ћемо ћутањем моћи да избегнемо смрт, али када нам неко саопшти да је откривено како ће нам се живот највероватније завршити, реалност нас погоди - рекао је глумац.

Прочитајте још: Мила Кунис и Ештон Кучер изненадили одлуком: Децу купају тек кад почну да смрде, а сада је уследио још један шокантан потез

Он је додао и да му је продукција понудила да у монтажи избаци тај део, и да публика не види тренутак када је схватио да ће највероватније добити Алцхајмерову болест у неком тренутку у животу. Ипак, одлучио је да та сцена остане у серијалу како би покушао да мотивише гледаоце да ураде слично тестирање и сазнају више о свом здрављу.

Алцхајмерова болест је неуродегенеративно обољење које почиње полако и прогресивно се погоршава. Утиче на сећање, говор, оријентацију, расположење, понашање, а временом почиње да омета или онемогућава обављање одређених телесних функција. Просечна дужина живота након дијагнозе је три до девет година, а нема лека који би зауставио напредовање болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas