· · Коментари: 0
могуће је

Препознајете ли буцка са слике? Данас је један од НАЈУСПЕШНИЈИХ СРПСКИХ СПОРТИСТА (ФОТО)

- Пре него што сам израстао, био сам дебели плејмејкер - рекао је Никола Јокић кога су често задиркивали због вишка килограма.

1600161120_pjimage.jpg
Фото: Принтсцреен/ Тwиттер/ Даниел Димитријевић

Српски центар Никола Јокић сада је једна од највећих звезда НБА лиге и одушевљава све својим партијама у Денвер Нуггетсима.

Јокић је рођен у Сомбору, а нико није могао да претпостави да ће тај буцко постати таква кошаркашка звезда. Није био одушевљен тренирањем кошарке због телесних предиспозиција, али га је тата ипак уписао.

- Почео сам као тинејџер да тренирам без амбиција. Био сам заиста дебео и не много висок. Играо сам на позицији центра, али и на месту бека. Дриблао сам лопту по целом терену. Играо сам забаве ради... Са 16 година почео сам да се осећам као да бих могао заиста да играм кошарку. То је била преломна година. Тада сам се из Сомбора преселио у Нови Сад – осврнуо се на своје почетке Никола Јокић приликом ранијих интервјуа.

Као дете био је заљубљеник у коње, а кошарка га није много занимала.

- Тада сам био нижи и пунији, али мој отац је био заљубљеник у кошарку и морао сам да идем. Будући да нисам био висок, ставили су ме на позицију плејмејкера, што је допринело квалитету мојих додавања - испричао је једном Јокић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.