Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕЖИВЕЛА САМ СМРТ СИНА, ПРЕЖИВЕЋУ И ОВУ БОЛЕСТ! Овако је Марина Туцаковић говорила о карциному са којим се борила

Марина Туцаковић преминула је у 68. години.

1632079688_d919997b499ef1dded1a273aa7e37b0be647bfe9.jpg
Oglas

Марина Туцаковић преминула је у 68. години након бробе са дугом и тешком болешћу.

Опаки канцер дојке Марини је дијагностикован у фебруару 2018. године и одмах је због величине и озбиљности уклоњен.

Лекари су јој спасили живот, али се пред њом тада нашао дуг пут излечења, а неколико месеци пред смрт открила је да последње терапије нису дале резултата, те да је због тога све мање покретна. Тада је Истакла и да јој је борба с раком напорна, али да ипак остаје позитивна и храбра и нема намеру да се преда.

"Приметила сам промене на дојци и осећала сам се јако лоше, чак сам почела и да мршавим, а то су били већ симптоми одмакле болести. Отишла сам код лекара, урадила основне анализе и одмах ми је потврђена дијагноза. Поред тога, тада ми је откривен и дијабетес, за који нисам ни знала да га имам. Све то је додатно закомпликовало моје ионако тешко стање", рекла је 2019. године за медије, а онда описала своју борбу.

"Нисам била изненађена када су ми рекли да имам рак и помирила сам се са тим сазнањем. Нисам бурно реаговала, нити правила драму, јер сам навикла да себе увек стављам на последње место. А и зу животу ми се толико ружних и тешких ствари издешавало да сам навикла да реагујем на лоше вести. Једноставно, рекла сам себи да морам да се помирим са истином и да почнем да се борим. Одлучила сам да следим све препоруке лекара и мој кључни савет свакоме ко оболи јесте да управо то ради. Лекаре морате слушати."

Тумор из дојке одстрањен јој је 13. фебруара 2018. године, а онда је уследила агонија и вишемесечни боравак у болници.

"Оперисана сам и лечила сам се на Институту за онкологију и радиологију у Београду. Након операције долазила сам и одлазила из болнице, и то је трајало месецима. Била сам у веома лошем стању, резултати су били катастрофални. Након операције појавила ми се и вода у плућима, што је додатно отежавало моје здравствено стање и правило ми тегобе. Толико је било воде, да су ми урадили чак 20 пункција, извлачења воде шприцем. Првих годину дана била сам на хормонским таблетама, а затим је уследило 10 зрачења, па цитостатици. Сада сам почела са хемиотерапијама, превентивно, због неких секундарних промена. И све то изискује доста времена у болничком кревету. Али и на то сам се навикла, и због своје жеље за животом, али и због дивних лекара и сестара који ми дају вољу да се борим", говорила је.

"Моје здравствено стање није идеално, али је сто пута боље него на почетку. Зато саветујем свим женама да не иду мојим путем, већ да чим примете неку промену оду код лекара, јер време је лек. Болест није наивна, рак је као нека епидемија која напада све више младих. Али, ако сам преживела смрт свога сина, преживећу и болест", завршила је тада своју исповест Марина Туцаковић.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas