Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сања Вучић о здравственом стању и погрешној дијагнози: "Волим да поменем свој проблем"

Сања Вучић својој причом жели да помогне другима

1696663853_0923f7d7ae2a46764568d05cd015387dc6c5d010.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Позната певачица Сања Вучић (30) у последње време често говори о здравственим проблемима са којима се суочава. Каже да дуго није могла да схвати шта је тачно њен проблем, како би могла да крене да пије адекватну терапију.

На почетку је мислила да је у депресији, али се испоставило да је проблем сасвим другачији.

- Била сам код психијатра и мислила сам да је то неки вид депресије, што докторка мени јесте на крају дијагностиковала - казала је Сања Вучић на почетку, па открила да јој је тад установљена погрешна болест.

- То, наравно, није било тачно. Преписала ми је антидепресиве, што ја, наравно, нисам пила - додала је некадашња чланица групе "Хуррицане".

Сања жели да другима помогне скретањем пажње на проблем који она има, зато и прича своју причу:

- Ово је разлог зашто увек у интервјуима волим да поменем свој проблем са штитном жлездом, јер ја у том периоду нисам могла да препознам своје симптоме. Нисам знала да то постоји уопште - објаснила је Сања за "Уну" телевизију.

Она је раније открила да је њена дијагноза Хашимото синдром:

- Жао ми је што се Хашимото представља као баук, а у ствари је стање са којим се може сасвим добро живети. Најнепријатнија је, у ствари, чињеница да морате да узимате терапију док сте живи, али ако људи сваког јутра пију кафу, зашто ја пола сата пре доручка не бих попила једну таблетицу? Једноставније речено, кад доживите стрес или се дуже време нервирате, а могуће је и да имунитет "забагује", у телу почну да се стварају антитела која штитну жлезду доживљавају као непријатеља. Та "војска антитела" покушава да је уништи, несвесна да је реч о виталном делу организма. Кад је знатније угрозе, она престане да лучи хормоне, па хипофиза упозорава организам да нешто није у реду. Већ створена антитела не могу да нестану, али можете да их смањите тако што пијете хормоне које би, да је све у реду, производила штитна жлезда. Управо зато говоримо о неизлечивом стању - рекла је Сања за Хелло.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas