Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТ ЗЛАТА ВРЕДАН: Опра Винфри открила која реченица ју је водила до успеха

Чувена водитељка поделила своју најважнију животну мудрост

1694526928_Opra-Vinfri.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Прочитајте шта Опра Винфри мисли о важности наше посвећености приликом доношења одлука.

Савет злата вредан

Ништа се неће догодити док не одлучите да то учините. Пре много година, у мојој емисији, једна мајка је причала о својим фрустрацијама са својим сином. Њен син је имао три године и био је газда у кући. Желео је да спава у мајчином кревету и одбијао је да спава у свом. Што је мајка више инсистирала на томе, дете се јаче опирало – викало би и плакало док се буквално не би срушило од исцрпљености.

Приказан је и кратак видео снимак. Након што је то погледао, наш стручни сарадник др Стенли Турецки је рекао нешто од чега сам се најежила: „Ништа се не дешава док не одлучиш.“ Разлог зашто њен син није желео да спава у свом кревету је тај што његова мајка није одлучила. Када се одлучи, дете ће лећи у свој кревет. Можда плаче и виче док не заспи, али ће временом схватити да је мајка тако одлучила.

Све зависи од наших одлука

Знам да је говорио о детету од три године, али мислим да се његови савети могу применити на многе области живота: везе, пословне потезе, проблеме са килограмима... Све зависи од нашег ОДЛУКЕ.
Годинама сам се борила са килограмима и гледала како бројеви на ваги падају, а затим расту. Пре две године сам коначно одлучила да престанем да се надам, да се молим и да желим да будем успешнија. Уместо тога, схватила сам шта би заиста побољшало мој живот, а онда сам одлучила да то урадим.

Будите посвећени и храбри

-Када не знате шта да радите, мој савет је да сачекате док не постане јасно. Када се смирите, лакше ћете чути свој унутрашњи глас јер га неће заглушити гласови света. Једном када одлучите шта желите, будите посвећени тој одлуци.

Како је рекао шкотски планинар Мареј: „Док се особа не посвети, постоји неодлучност, могућност одустајања, неефикасност. Узимајући у обзир све аспекте иницијативе (и стварања), постоји једна фундаментална истина чије игнорисање уништава бескрајне идеје и велике планове: оног тренутка када се човек нечему одлучно посвети, провиђење такође чини потез. Свашта му се дешава што му помаже и што се иначе не би догодило. Из те одлуке произилази низ догађаја о којима нико не би ни сањао. Као што је Гете рекао: „Шта год можете да урадите или о чему сањате, почните то да радите. Геније, моћ и магија леже у смелости.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas