Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СКАНДАЛ У КАНУ: Обезбеђење УДАРИЛО И ИЗБАЦИЛО познатог госта са црвеног тепиха јер је носио ОВУ ОБУЋУ! (ВИДЕО)

На Филмском фестивалу у Кану у Француској, филмски продуцент Келвин Редверс стајао је у реду да прошета црвеним тепихом за премијеру филма "Лес Амандиерс", када га је сачекала велика непријатност

1654013630_slika.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Глобал Неwс
Oglas

Филмски продуцент Редверс је одлучио да обује традиционалне мокасине Дена, аутохтоног народа из северозападних територија Канаде, где је и одрастао. 

Прочитајте још: "Мислила сам да губим разум": Џенифер Лопез проговорила о паничном нападу који јој је променио живот

Пар мокасина које је Редверс носио, лично је израдила његова сестра и он је желео са поносом да прошета у обући која представља његову културу. Међутим пре него што је уопште стигао да закрочи на црвени тепих, Редверса је зауставило обезбеђење баш због тих мокасина и забранио му улазак на догађај уколико се не преобује у обичне ципеле. 

Ово није први пут да фестивал одбија госте јер се не придржавају строгих правила одевања. Осим што инсистирају на формалном кодексу одевања, организатори пазе и на обућу. Женама је на пример била забрањена равна обуча. Међутим се временом одустало од овог правила јер су звезде попут Џулије Робертс и Кристен Стјуарт протестовале босоноге по тепиху. 

Након што су га одбили да га приме на црвени тепих, један од Редверсових колега који говори француски наводно је покушао обезбеђењу да објасни да би кодекс одевања у Кану требао имати изузетке за такве "културолошке одевне предмете". Обезбеђење није попуштало, а временом су постали прилично агресивни према продуценту.

"Обезбеђењу је досадило, један човек ме је ударио у лице и рекао: "Мораш одмах да одеш. Иди сада. Одлази!" - препричао је Редверс за Варајети. "Био сам јако збуњен и повређен" - каже Редверс који се на црвени тепих могао вратити тек након што промени ципеле, што је и учинио.

Дан након премијере, челници Филмског фестивала у Кану укључујући Франсоа Десроуа, главног секретара фестивала и "шефа црвеног тепиха" – наводно су се састали с Редверсом и извинили се за инцидент. Редверс и други чланови Канцеларије за домородачке народе, који су финансирали Редверсов одлазак на фестивал, наводно су водили "продуктиван и отворен разговор" с тимом из Кана о томе како би требало да преиспитају шта "формално" заправо и значи на црвеном тепиху.

Чињеница да Филмски фестивал у Кану сматра мокасине недовољно "формалним" је иронично, с обзиром да су ципеле заправо комад обуће за посебне прилике унутар бројних аутохтоних култура. Тешко је одредити када су тачно осмишљени, будући да су их бројна племена широм Северне Америке стварала и дизајнирала пре колонизација.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas